«Jeg kan ikke forstå at noen ville drepe ham»

- 24-åringen var en alle tiders kompis, forteller Merethe Svela. Hun nektet å tro at det var sant, da hun fikk den forferdelige nyheten i går tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan ikke forstå at noen ville drepe ham. Han var en kjempegrei fyr som alle likte, sier Merethe.

Klokken 07 kom hun på jobb på Statoil-stasjonen i Trondheimsveien som eies av drosjenæringen. Et stikk gikk gjennom henne da radioen meldte drapet en halvtime senere.

Like etter kom sjåføren som skulle ta over drosja etter nattskiftet til 24-åringen. Merethe så at han hadde tårer i øynene.

T(årene rant

- Det er kameraten vår som er død, sa han.
- Tårene begynte å renne. Alle var i sjokk, sier Merethe.

Hun møtte 24-åringen for et halvt år siden da hun begynte å jobbe på Statoil-stasjonen. Han hadde selv jobbet der før han begynte å kjøre drosje. De fant tonen med en gang.

Bare godord

- 24-åringen var en livlig og spøkefull gutt. Vi jobbet nattevakter begge to, og han brukte alltid å komme og holde meg med selskap på jobb. Når vi hadde fri, dro vi ofte ut på byen sammen, forteller Merethe lavmælt.

Drosjekollegaene har bare godord å fortelle om 24-åringen.

- Han var en veldig omgjengelig gutt. Vi satt ofte og fleipet sammen mens vi ventet på tur og i pausene våre, forteller drosjeeier Trond Arnesen.
Han kjente den drepte fra tida han jobbet på Statoil-stasjonen, og de kjørte ofte sammen på natta etter at 24-åringen fikk drosjeløyvet i mai 1997.

Da han fikk vite hvem som hadde blitt skutt, dro han for å kjøpe to fakkelbokser. Når politiet åpner sperringene på Nittedal, skal han opp og tenne faklene til minne for kameraten.

I SJOKK:</B> Merethe Svela (21) kunne i går kveld endelig puste ut etter en tøff dag på jobb. Tidlig på morgenen fikk hun vite at den gode kameraten hennes var skutt.