Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg kan ikke forstå at noen ville drepe ham»

- 24-åringen var en alle tiders kompis, forteller Merethe Svela. Hun nektet å tro at det var sant, da hun fikk den forferdelige nyheten i går tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan ikke forstå at noen ville drepe ham. Han var en kjempegrei fyr som alle likte, sier Merethe.

Klokken 07 kom hun på jobb på Statoil-stasjonen i Trondheimsveien som eies av drosjenæringen. Et stikk gikk gjennom henne da radioen meldte drapet en halvtime senere.

Like etter kom sjåføren som skulle ta over drosja etter nattskiftet til 24-åringen. Merethe så at han hadde tårer i øynene.

T(årene rant

- Det er kameraten vår som er død, sa han.
- Tårene begynte å renne. Alle var i sjokk, sier Merethe.

Hun møtte 24-åringen for et halvt år siden da hun begynte å jobbe på Statoil-stasjonen. Han hadde selv jobbet der før han begynte å kjøre drosje. De fant tonen med en gang.

Bare godord

- 24-åringen var en livlig og spøkefull gutt. Vi jobbet nattevakter begge to, og han brukte alltid å komme og holde meg med selskap på jobb. Når vi hadde fri, dro vi ofte ut på byen sammen, forteller Merethe lavmælt.

Drosjekollegaene har bare godord å fortelle om 24-åringen.

- Han var en veldig omgjengelig gutt. Vi satt ofte og fleipet sammen mens vi ventet på tur og i pausene våre, forteller drosjeeier Trond Arnesen.
Han kjente den drepte fra tida han jobbet på Statoil-stasjonen, og de kjørte ofte sammen på natta etter at 24-åringen fikk drosjeløyvet i mai 1997.

Da han fikk vite hvem som hadde blitt skutt, dro han for å kjøpe to fakkelbokser. Når politiet åpner sperringene på Nittedal, skal han opp og tenne faklene til minne for kameraten.

I SJOKK:</B> Merethe Svela (21) kunne i går kveld endelig puste ut etter en tøff dag på jobb. Tidlig på morgenen fikk hun vite at den gode kameraten hennes var skutt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling