REAGERER: Veronika Finanger ble skadd for livet, men fikk forandret norsk rett slik at man som passasjer har rettssikkerhet selv om sjåføren er påvirket av alkohol. Arkivfoto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
REAGERER: Veronika Finanger ble skadd for livet, men fikk forandret norsk rett slik at man som passasjer har rettssikkerhet selv om sjåføren er påvirket av alkohol. Arkivfoto: Jon Terje Hellgren Hansen / DagbladetVis mer

- Jeg kan ikke forstå hvorfor. Jeg skulle tro han hadde råd til taxi

Fyllekjøringsofferet Veronika er skuffet over Northug.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er veldig trist at en som han, som er forbilde for så mange, fyllekjører, sier Veronika Finanger (36) til Dagbladet.

Hun ble hardt skadet da hun som 17-åring satt på med en mann i 20-årene som fyllekjørte. En 16 år gammel gutt omkom. Finanger fikk blant annet fem brudd i ryggen, og ble hundre prosent ufør. Hun er skuffet over Northug.

- Jeg ble sjokkert da jeg skjønte at han hadde fyllekjørt. Det er rett og slett utrolig idiotisk, og jeg kan ikke forstå at det var noen grunn til at han skulle gjøre det. Jeg skulle tro han hadde råd til en taxi.

- Jeg synes Petter burde ta en tur for eksmpel Catosenteret og se på hva som kan være konsekvensene av slik korttenkthet. Jeg var selv på opptrening der en periode. Det er hardtrening på et annet plan for å kunne komme seg på beina igjen. Han kunne kanskje hjelpe dem med opptreningen, sier tobarnsmoren som bor i Steinkjer.

- På rett vei Hun mener også Northug burde kontakte Personskadeforbundet. Assisterende generalsekretær Per Oretorp sier flere av deres medlemmer råder Petter Northug til å ta seg en tur på Sunnaas sykehus for å se hvilke konsekvenser fyllekjøring kan få.

- Vi er skuffet over Petter Northug, men uhyre glade for at Northug ikke synes å ha påført andre eller seg selv alvorlige skader. Dette kunne gått så mye verre, sier han.

Han synes det er bra at ski-ikonet nå erkjenner skyld og ønsker å gjøre opp for seg.

- Han er på rett vei ved å erkjenne. Hvis han ønsker kan han stå fram og ta avstand også i framtida. Han kan bruke sitt navn og status for å forebygge framtidige ulykker, men det må bli opp til ham selv.

Innrømmet fyllekjøring Petter Northug innrømmet fyllekjøring etter å ha krasjet sin Audi inn i autovernet i General Bangs vei i Trondheim tidlig søndag morgen, etter en fuktig natt på byen.

Politiet i Trondheim holdt en kort pressekonferanse om saken utenfor politihuset klokka 09.30 i dag.

- Det kan ta flere uker før svarene på blodprøvene er klare. Den vil gi svar på påvirkningsgrad, sier politiadvokat Monica Grøtte Estenstad.

- Northug har selv erkjent forholdene. Vi har tatt en utvidet prøve. Det er en blodprøve som vil gi politiet svar. Graden av påvirkningen er førende for straffeutmåling, sier politiadvokaten.

Det er foreløpig ikke kommet noen formell siktelse mot Northug, eller den andre personen som var med i bilen.