Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kan ikke hjelpe

Russlands president Vladimir Putin, som kjenner kaptein Litjin på den havarerte ubåten «Kursk», sier han er sterkt engasjert i ulykken og avviser kritikken mot at han ikke har reist til Murmansk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Putin sa i dag at situasjonen i Barentshavet er vanskelig og at det er få positive nyheter, før han møtte med Georgias president Edvard Shevardnadze.

Putin avviste kritikken mot hærens redningsoperasjon, som han sier startet lørdag 12. august, samme dag som ulykken inntraff.

Russisk presse har kritisert Putin sterkt for sine få og vage uttalelser om ulykken, og det faktum at han ikke reiste til Murmansk, men valgte å fortsette sin ferie ved Svartehavskysten.

Nå innrømmer Putin, som er bekjent av Gennadij Ljitjin, kapteinen på «Kursk», at han er sterkt følelsmessig påvvirket av ulykken, og at han har vurdert å fly til Kola for å følge redningsarbeidet på nært hold.

- Men jeg har kommet til den konklusjon at tilstedeværelsen av ikke-eksperter ikke vil hjelpe, men bare gjøre situasjonen vanskeligere, sier han i dag ifølge den russiske nettavisen Gazeta.

- Ved å ligge lavt kan han unngå å bli for assosiert med ulykken, sa russlandsforsker Jakub M. Godzimirski ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt til NTB i går.

FORKLARER SEG: Putin forklarer seg ovefor journalister