- Jeg kan ikke se at vi har gjort noe straffbart

Kirka har ikke på noe tidspunkt hatt grunn til å tro at de rapporterte medlemstall har vært for høye, sier biskop Bernt Eidsvig.

AVVISER STRAFFBARE LOVBRUDD: - Vår hensikt har aldri vært å registrere noen som ikke har vært katolikker. Vi har ikke mottatt støtte basert på høyere medlemstall enn de reelle. Jeg kan derfor ikke se at vi har overtrådt noen straffebestemmelser i lovverket, sier biskop Bernt Eidsvig til Dagbladet. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
AVVISER STRAFFBARE LOVBRUDD: - Vår hensikt har aldri vært å registrere noen som ikke har vært katolikker. Vi har ikke mottatt støtte basert på høyere medlemstall enn de reelle. Jeg kan derfor ikke se at vi har overtrådt noen straffebestemmelser i lovverket, sier biskop Bernt Eidsvig til Dagbladet. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Biskop Bernt Eidsvig, når ble du klar over metoden som innrømmes i den siste redegjørelsen til Fylkesmannen - altså «direkte innmelding på bakgrunn av nasjonalitet»? - Jeg tror det var i løpet av annen halvdel av 2012 at jeg ble klar over at ikke alle de som ble registrert, var kontaktet på forhånd. Samtlige har umiddelbart etter registreringen fått tilsendt medlemstidsskriftet St. Olav og lokale menighetsblader. De polske medlemmene får i tillegg et medlemstidsskrift på polsk.

Les alle artiklene om katolikkrotet her.

- Har du på noe tidspunkt reflektert over at hele eller deler av denne metoden - siden den fører til økte tilskudd fra det offentlige - kan være straffbar?

- Vår hensikt har aldri vært å registrere noen som ikke har vært katolikker. Vi har ikke mottatt støtte basert på høyere medlemstall enn de reelle. Jeg kan derfor ikke se at vi har overtrådt noen straffebestemmelser i lovverket, skriver biskopen i en e-post til Dagbladet.

Eidsvig har siden forrige onsdag ikke ønsket å stille til intervju med Dagbladet, men har bedt om å få besvare alle spørsmål via e-post. Dette intervjuet er derfor nær utelukkende en gjengivelse av skriftlige spørsmål og svar, og Dagbladet har ikke hatt mulighet til å stille direkte oppfølgingsspørsmål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer