Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kan ikke si at det er ham, men han likner

Einar Opsahls bestevenn ansikt til ansikt med drapstiltalte i retten.

 KONFRONTASJON:  - Tiltalte er innenfort de rammene jeg er helt sikre på, sa drepte Einar Opsahls bestevenne i Oslo tingrett i ettermiddag. Foto: Privat.
KONFRONTASJON: - Tiltalte er innenfort de rammene jeg er helt sikre på, sa drepte Einar Opsahls bestevenne i Oslo tingrett i ettermiddag. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Barndomsvennene Anders Krogh og Thomas Anker var sammen med Einar Opsahl hele kvelden fram til han ble skutt og drept  på Bislett natt til 18. juni i fjor.

Krogh, programkoordinator i Regnskogsfondet, var første vitne i straffesaken mot drapstiltalte Noppadal Wantaphirom (30) i Oslo tingrett i ettermiddag.

Han så på kloss hold drapsmannen trekke våpen fra beltehøyde og trekke av. Krogh anslaår avstanden til mellom halvannen og to meter.

Østasiat - helt sikkert - Kan du si om det er drapsmannen som sitter her, spør aktor Håvard Skallerud og peker mot tiltalte.

- Nei, jeg kan ikke si at det er ham, men han er innenfor de rammene jeg er helt sikker på. Det er mye usikkerhet rundt dette her, men jeg er helt sikker på at det var en østasiat med rundt ansikt. Jeg tror han hadde kort hår, men er ikke like sikker på det, forklarte Krogh.

Tiltalte har etnisk opprinnelse fra Laos og Thailand.

- Kan skille folkeslag I de første avhørene forklarte Krogh at det neppe var en vietnameser, som har smalere ansikt. Umiddelbart syntes Krogh at drapsmannen kunne ligne på en filippiner,først og fremst på grunn av den runde ansiktsformen.

- Jeg har jo reist endel, og føler at jeg kan skille mellom folkeslag. Men jeg vil ikke kalle meg noen ekspert på folkeslag, sa Krogh i en utfyllende forklaring.

De tre vennene kom gående nedover Pilestredet ved 01-tiden natt til lørdag fra en firmafest hos venner av Thomas Anker. De skulle nedover mot sentrum, og Einar Opsahl gikk bort til en parkert bil han oppfattet som pirattaxi.

- Vi var godt fulle Einar Opsahl og Anders Krogh hadde først på kvelden drukket tre øl på utestedet The Laundromat rett ved Bislett-rundkjøringen. 

- Det var god og munter stemning, og vi var godt fulle alle tre. Det ble noen øl og endel vin på festen, vi hadde vel drukket 10-12 alkoholenheter, forklarte vennen og øyenvitnet til drapet.

Obduksjonen har vist at drepte Einar Opsahl hadde en promille på 1,7.

Det var Einar Opsahl som krysset fortauet først og gikk bort til en bil som sto parkert på drosjeholdeplassen.

Plutselig bråk - Jeg hørte Einar si til en gjennom døra på høyre side «dette er en taxi,kjør oss dit og dit». Han var frampå sånn.  Så plutselig ble det et basketak. Jeg fikk et glimt av han som var i håndgemeneg med Einar. Det var en mørk person, kanskje fra Bangladesh, kanskje arabisk, forklarte Krogh.

Han ble presentert en bildemappe i retten i ettermiddag, men kunne ikke identifisere den ukjente mannen fra basketaket.

Krogh husker ikke mye fra avhørene drapsnatta - annet enn at han ble «noe i nærheten av krakilsk» på sykehuset da han fikk vite at vennen var død.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media