- Jeg kan ikke si at det er ham, men han likner

Einar Opsahls bestevenn ansikt til ansikt med drapstiltalte i retten.

KONFRONTASJON:  - Tiltalte er innenfort de rammene jeg er helt sikre på, sa drepte Einar Opsahls bestevenne i Oslo tingrett i ettermiddag. Foto: Privat.
KONFRONTASJON: - Tiltalte er innenfort de rammene jeg er helt sikre på, sa drepte Einar Opsahls bestevenne i Oslo tingrett i ettermiddag. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Barndomsvennene Anders Krogh og Thomas Anker var sammen med Einar Opsahl hele kvelden fram til han ble skutt og drept  på Bislett natt til 18. juni i fjor.

Krogh, programkoordinator i Regnskogsfondet, var første vitne i straffesaken mot drapstiltalte Noppadal Wantaphirom (30) i Oslo tingrett i ettermiddag.

Han så på kloss hold drapsmannen trekke våpen fra beltehøyde og trekke av. Krogh anslaår avstanden til mellom halvannen og to meter.

Østasiat - helt sikkert - Kan du si om det er drapsmannen som sitter her, spør aktor Håvard Skallerud og peker mot tiltalte.

- Nei, jeg kan ikke si at det er ham, men han er innenfor de rammene jeg er helt sikker på. Det er mye usikkerhet rundt dette her, men jeg er helt sikker på at det var en østasiat med rundt ansikt. Jeg tror han hadde kort hår, men er ikke like sikker på det, forklarte Krogh.

Tiltalte har etnisk opprinnelse fra Laos og Thailand.

- Kan skille folkeslag I de første avhørene forklarte Krogh at det neppe var en vietnameser, som har smalere ansikt. Umiddelbart syntes Krogh at drapsmannen kunne ligne på en filippiner,først og fremst på grunn av den runde ansiktsformen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer