- Jeg kan ikke si at jeg ser fram til det

Breivik skrev om tanker rundt terrorhandlingene og rettssaken i brev til kvinne.

SKREV BREV: Anders Behring Breivik skryter av sine forsvarere Odd Ivar Grøn, Tord Jordet, Vibeke Hein Bæra og Geir Lippestad i brevet.
Foto: Nina Hansen/Dagbladet
SKREV BREV: Anders Behring Breivik skryter av sine forsvarere Odd Ivar Grøn, Tord Jordet, Vibeke Hein Bæra og Geir Lippestad i brevet. Foto: Nina Hansen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et maskinskrevet brev til en ukjent kvinne, forteller terrortiltalte Anders Behring Breivik om sine egne følelser rundt 22. juli og tiden etter angrepene.

Breivik skal ha skrevet brevet på cellen sin i Ila fengsel, skriver VG.

«Operasjonen var svært vanskelig både fysisk og emosjonelt. 22. juli var den verste dagen i mitt liv, selv om jeg hadde forberedt den i mange år», skriver Breivik i brevet.

Brevet er skrevet på maskin, men undertegnet med Breiviks egen signatur. Han skriver på engelsk og henviser til manifestet sitt.

«Jeg har fire advokater i forsvarsteamet mitt. Tre menn og en kvinne. De er svært profesjonelle og jeg setter pris på deres hjelp. Rettssaken ser ut til å bli et sirkus med 450 akkrediterte journalister fra hele verden. Jeg kan ikke si at jeg ser fram til det, men det er absolutt en unik mulighet til å forklare verden ideen med 2083», skriver han.

Breivik forteller også om livet i fengselet, og sier at over halvparten av det som blir skrevet om ham i mediene er løgn. Han kommer også med sterk kritikk til sakkyndigrapporten, som fastslår at han har narsissistiske trekk.

«En narsissistisk person ville aldri ha ofret så mye for seg selv, for andre eller noen ting. Så den argumentasjonen henger ikke sammen», skriver Breivik.

På cellen har Breivik tilgang til en datamaskin uten internettilkobling.

(NTB)