VIL FRISTILLES: Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (FrP) betegner innvandringssaker som et samvittighetsspørsmål på linje med abortsaken. Han ber om å fristilles i Stortinget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VIL FRISTILLES: Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (FrP) betegner innvandringssaker som et samvittighetsspørsmål på linje med abortsaken. Han ber om å fristilles i Stortinget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Jeg kan ikke sitte og se på at samfunnet forvitrer

Nå vil Christian Tybring-Gjedde fristilles i innvandringssaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christian Tybring-Gjedde (Frp) betegner innvandringssaker som et samvittighetsspørsmål på linje med abortsaken. Han ber om å fristilles i Stortinget.

Stortingsrepresentanten har skrevet et brev til Fremskrittspartiets stortingsgruppe der han ber om å bli fristilt i Stortinget - slik at han kan stemme etter egen overbevisning i disse spørsmålene, melder Aftenposten.

- Jeg kan ikke bryte med min egen samvittighet og sitte i stortingssalen og stemme for saker jeg er imot eller mot saker jeg er for, sier Tybring-Gjedde til avisen.

Han ønsker å ha muligheten til å stemme for en strengere innvandringspolitikk selv om det skulle bryte med avtalen som er inngått mellom regjeringen og KrF og Venstre.

- For meg er det snakk om et personlig samvittighetsspørsmål, på linje med hva abort er for KrF. Vi kan tape noen slag om bompenger, handlingsregelen og så videre. Men jeg kan ikke sitte og se på at samfunnet forvitrer, sier han.

Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik ønsker ikke å kommentere brevet overfor Aftenposten.

(NTB)