Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kan ikke skjønne hvorfor noen støtter våpenloven

Seinfeld-stjerne kaster seg inn i våpendebatten etter massakren i Colorado.

VÅPEN-DEBATT: Komiker Jason Alexander har kastet seg inn i våpendebatten i USA. Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP/NTBScanpix
VÅPEN-DEBATT: Komiker Jason Alexander har kastet seg inn i våpendebatten i USA. Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Komikeren Jason Alexander, mest kjent for sin rolle som George Costanza i tv-serien Seinfeld, har kastet seg inn i våpendebatten i USA etter at en mann skjøt og drepte 12 mennesker, og skadde 58, på en kino i Aurora i Colorado.

Mannen som er siktet for drapene, James Holmes (24), brukte blant annet en halvautomatisk rifle da han åpnet ild i en kinosal. Dette er samme type våpen som Anders Behring Breivik brukte i sitt angrepet mot Utøya 22. juli i fjor.

Fire våpen Ifølge BBC hadde Holmes i løpet av de siste 60 dagene lovlig kjøpt fire våpen hos forskjellige forhandlere i Colorado, og han kjøpte blant annet over 6000 skudd på internett.

I BUTIKK: Her viser en butikkansatt fram våpen i en butikk nær James Holmes sitt hjem i Aurora i Colorado. Foto: Joshua Lott/Getty Images/AFP/NTBScanpix
I BUTIKK: Her viser en butikkansatt fram våpen i en butikk nær James Holmes sitt hjem i Aurora i Colorado. Foto: Joshua Lott/Getty Images/AFP/NTBScanpix Vis mer

- Jeg kan ikke skjønne at noen støtter at det skal være lovlig å skaffe et slikt våpen. Det er et militært våpen, hvorfor skal det være i hendene til en som ikke er militær? skrev Alexander på twitter dagen etter massakren.

Kommentaren skapte en storm av respons til Alexander på twitter, og dagen etter utdypet han sine synspunkter i en lengre melding via TwitLonger.

- Ingen unnskyldning Der konkluderer han med at det ikke finnes noen unnskyldning for mangelen på regulering av slike våpen som Holmes brukte, og at selv om strengere lover ikke kan forhindre tragedier, så gjør man ikke noe godt ved å la slike våpen være lovlig tilgjengelig for hvem som helst.

Alexander er ikke den eneste som har tatt debatten etter tragedien i Colorado, tidligere guvernør i Pennsylvania, Ed Rendell, har også gått ut mot den nåværende lovgivningen.

Han sier ifølge ABC News at det er feigt av kongressen å ikke stramme inn reguleringen av våpen.

- Vi er livredde for NRA (National Rifle Association). Demokrater er like ille som republikanerne. Alle er redde for NRA, sa han til MSNBC samme dag som massakren.

ABC News skriver at det er lite sannsynlig at debatten kommer til å føre til noen forandringer, fordi at det hvite hus nylig har fortalt at de nødig vil forandre gjeldende lover om regulering av våpen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media