- Jeg kan ikke skjønne hvorfor noen støtter våpenloven

Seinfeld-stjerne kaster seg inn i våpendebatten etter massakren i Colorado.

VÅPEN-DEBATT: Komiker Jason Alexander har kastet seg inn i våpendebatten i USA. Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP/NTBScanpix
VÅPEN-DEBATT: Komiker Jason Alexander har kastet seg inn i våpendebatten i USA. Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Komikeren Jason Alexander, mest kjent for sin rolle som George Costanza i tv-serien Seinfeld, har kastet seg inn i våpendebatten i USA etter at en mann skjøt og drepte 12 mennesker, og skadde 58, på en kino i Aurora i Colorado.

Mannen som er siktet for drapene, James Holmes (24), brukte blant annet en halvautomatisk rifle da han åpnet ild i en kinosal. Dette er samme type våpen som Anders Behring Breivik brukte i sitt angrepet mot Utøya 22. juli i fjor.

Fire våpen Ifølge BBC hadde Holmes i løpet av de siste 60 dagene lovlig kjøpt fire våpen hos forskjellige forhandlere i Colorado, og han kjøpte blant annet over 6000 skudd på internett.

- Jeg kan ikke skjønne at noen støtter at det skal være lovlig å skaffe et slikt våpen. Det er et militært våpen, hvorfor skal det være i hendene til en som ikke er militær? skrev Alexander på twitter dagen etter massakren.

Kommentaren skapte en storm av respons til Alexander på twitter, og dagen etter utdypet han sine synspunkter i en lengre melding via TwitLonger.

- Ingen unnskyldning Der konkluderer han med at det ikke finnes noen unnskyldning for mangelen på regulering av slike våpen som Holmes brukte, og at selv om strengere lover ikke kan forhindre tragedier, så gjør man ikke noe godt ved å la slike våpen være lovlig tilgjengelig for hvem som helst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer