- Jeg kan ikke sutre som Siv Jensen

Ordfører i Oslo, Fabian Stang, vil klargjøre byen for nye landsmenn. I 2040 spås det at nesten halvparten av befolkningen i hovedstaden har innvandrerbakgrunn.

POSITIV TIL FRAMTIDA:
Fabian Stang kommenterer Statistisk sentralbyrås rapport om den ventede befolkningsveksten og innvandringsøkningen i Oslo. Rapporten sier at i 2040 vil andelen innvandrere være like stor som andelen etnisk norske.
Foto: JO STRAUBE / DAGBLADET
POSITIV TIL FRAMTIDA: Fabian Stang kommenterer Statistisk sentralbyrås rapport om den ventede befolkningsveksten og innvandringsøkningen i Oslo. Rapporten sier at i 2040 vil andelen innvandrere være like stor som andelen etnisk norske. Foto: JO STRAUBE / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fremskrittspartiets leder, Siv Jensen, reagerte sterkt på Statistisk sentralbyrås rapport om at halvparten av Oslos befolkning vil ha innvandrerbakgrunn i 2040.

- Dette er foruroligende, og gir oss enorme integreringsutfordringer, sa hun.

- Ikke tid til syting Oslo-ordfører Fabian Stang velger å se helt annerledes på den ferske rapporten, og sier det rett ut:

Siv Jensen sutrer.

Det har ikke han tid til å være med på.

- Jeg kan ikke bruke tida mi på å sutre sammen med Siv Jensen om det, jeg må bare gjøre min jobb og sørge for at vi får et velfungerende samfunn der alle, uavhengig av bakgrunn, blir en god ressurs, sier Stang til Dagbladet.

Han vil heller vri litt på tall og beregninger om Oslo i framtida. Han sier at veldig mange av de innvandrerne som kommer til Oslo, er en betydelig ressurs. Derfor stiller han spørsmål om hvor lang tid man egentlig skal måtte bo i Norge før man blir sett på som norsk.

- Det er lenge siden alle nordmenn så like ut, og på et eller annet tidspunkt må vi anse de som har bodd her i mange år, som norske innbyggere og ikke som innvandrere, sier Stang til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer