Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kan ikke tenke meg at han blir dømt for dette

Mener det ikke finnes gode nok bevis etter drapet på Lisa Holm (17).

17 ÅR: Lisa Holm ble etter fem dager med leteaksjon funnet drept. En mann som jobbet like ved jentas jobb er tiltalt i saken. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
17 ÅR: Lisa Holm ble etter fem dager med leteaksjon funnet drept. En mann som jobbet like ved jentas jobb er tiltalt i saken. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kvinnen som forsvarer mannen som er tiltalt for å ha drept 17 år gamle Lisa Holm i Sverige i sommer, mener det ikke finnes fellende bevis mot den litauiske mannen.

- Jeg kan ikke tenke meg at han blir dømt for dette. Det holder ikke, sier advokat Inger Rönnbäck til Aftonbladet.

Broren slapp tiltale Lisa Holm hadde vært på jobb på en kafé i Kinnekulle da hun tok scooterhjelmen under armen, vinket hadet til kollegene som gikk andre veien, og gikk for å hente scooteren sin 7. juni.

Men hun dukket aldri opp hjemme som avtalt. I stedet ble hun, fem dager seinere etter intens leteaksjon fra tusenvis av mennesker, funnet død ved et gårdsanlegg noen få kilometer unna.

LES OGSÅ: 187 mystiske minutter: Lisa (17) sender en SMS til faren, sier hun kommer hjem

To menn og en kvinne ble pågrepet og siktet for drap og for å ha skjult en forbrytelse. Siden har kvinnen og den ene mannen, tiltaltes lillebror, blitt løslatt.

De ble ikke tiltalt i saken.

2000 sider Det er ventet at rettssaken mot den 35 år gamle mannen vil finne sted neste uke. I et 2000 sider langt dokument står det hva man mener skjedde med Lisa Holm da hun forsvant og seinere ble drept.

- Det er usedvanlig mange vitner som har vært inne, men av hva jeg har lest inneholder ikke [vitneforklaringene] noen særlig substans, sier advokat Rönnbäck til Aftonbladet.

- At dette skulle føre til en fellende dom basert på en drapstiltale, det kan jeg ikke se for meg. Det finnes dessuten mye bevis i dette materialet som taler til vår fordel, sier hun.

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å få kontakt med Rönnbäck.

- DNA over alt Den tiltalte 35-åringen jobbet med restaurering av et låvetak rett over veien fra der Lisa Holm jobbet. At det finnes DNA-spor av mannen som knytter ham til Lisa, trenger ikke bety at han er skyldig i drap, mener advokaten.

JOBBET HER: Lisa jobbet på denne kafeen i Kinnkulle i Blomberg i Västra Götaland. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
JOBBET HER: Lisa jobbet på denne kafeen i Kinnkulle i Blomberg i Västra Götaland. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Det interessante er ikke om det finnes DNA eller ikke, men hvordan det har kommet seg dit. DNA finnes jo over alt, og om man jobber et sted kan DNA bli avsatt, sier hun.

Hun forteller at mannen er lettet over at saken snart skal opp for tingretten.

- Han synes det er bra at vi har kommet så langt, sier advokaten til avisa.

14. JUNI: Kriminalteknikere saumfarte låven der den tiltalte jobbet med restaurering av låvetaket. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
14. JUNI: Kriminalteknikere saumfarte låven der den tiltalte jobbet med restaurering av låvetaket. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

LES OGSÅ: Puslespillet som sjokkerer Sverige.
LES OGSÅ:
Lisa Holm (17) skal ha dødd av kvelning.
LES OGSÅ: «En stor, veltrent politimann sitter og rister og gråter bak et uthus»
LES OGSÅ: Foreldrene til drepte Lisa (17): - Klem barna deres ofte og mye. Du vet aldri når det er for sent

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!