- Jeg kan ikke tro at det er sant

Barnas mormor sier at dattera hennes ikke har holdt barna innesperret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Historien om de tre kvinnene, som nå er voksne, og som angivelig er blitt holdt skjult i ulike leiligheter av sin mor i minst ti år, ryster Sverige.

Kvinnen ble pågrepet natt til torsdag.

- Elsker barna Det hele skal ha kommet til overflaten da et av barna kom ut og ba om hjelp til å kontakte politiet. Mora skal da ha forsøkt å dra barnet inn igjen.

Hennes mor, barnas mormor, forteller nå i et intervju med Expressen at hun ikke kunne tro det var sant da hun hørte om datteras pågripelse.

- Hun elsker barna sine mer enn noe annet. Hun skrev et brev der hun sa at hun elsker dem så mye, og at hun vil gi dem alt, sier hun.

Omsorgstvist Barnas mormor benekter at dattera har låst dem inne, men forteller at dattera har flyttet mye for å beskytte barna mot de to yngstes far etter en omsorgstvist. Hun trekker også fram dårlig økonomi som en årsak til flyttingene.

- De har bodd sammen, men de har ikke vært innelåst. De har flyttet rundt for å riste ham av seg. Derimot kan jeg si at de ikke har hatt så mye sosialt liv.

Mormoren sier at det var barnemoras advokat som under omsorgstvisten sa at hun skulle ta med seg barna og forsvinne. Hun forteller også at barna har hatt mobiltelefoner og at de har tatt noen kurs. 

Lette etter barna Barnas far skal ha lett etter døtrene siden 90-tallet.

- Jeg forlot moren. Vi fungerte ikke sammen, sier han på telefonen til Kvällsposten.

Selv om de var enige om at han skulle fortsette å ha kontakt med sine barn, skal moren ha brutt avtalen. Det hjalp heller ikke å ta kontakt med tingretten.

- Jeg har vanskelig for å beherske følelsene mine, sier han og gråter mens han snakker med den svenske avisa.

Naboene er overrasket Naboene har aldri hørt en lyd fra denne leiligheten.

- Jeg kan ikke forstå det. Jeg har aldri sett eller hørt noe til dem i leiligheten over meg, sier Ingrid Nordstedt.

Dagbladet møter henne der hun bor, i leiligheten rett under der en mor (59) skal ha holdt sine tre døtre inne i flere år.

- Er du virkelig sikker? Alle barna er nå voksne. I leiligheten over Nordstedt sin skal de tre døtrene ha blitt holdt innesperret i omlag to år.
- Men jeg har aldri hørt noenting derfra. Aldri, sier Nordstedt. 
Hun kjenner godt til navnet på familienavnet som står på døra og på postkassa til leiligheten de tre kvinnene ble hentet ut fra, men kan ikke si å ha sett dem. 

- Er du virkelig sikker på at det var nettopp den familien? spør hun. 
En av døtrene skal ha sagt at de er blitt holdt borte fra omverdenen i over ti år. - Er du virkelig sikker? Alle barna er nå voksne. I leiligheten over Nordstedt sin skal de tre døtrene ha blitt holdt innesperret i omlag to år.
- Men jeg har aldri hørt noenting derfra. Aldri, sier Nordstedt. 
Hun kjenner godt til navnet på familienavnet som står på døra og på postkassa til leiligheten de tre kvinnene ble hentet ut fra, men kan ikke si å ha sett dem. 

- Er du virkelig sikker på at det var nettopp den familien? spør hun. 
En av døtrene skal ha sagt at de er blitt holdt borte fra omverdenen i over ti år.

FRIHETSBERØVELSE: Politiet har sperret av en leilighet og siktet en mor for frihetsberøvelse av sine tre barn i en periode på over ti år i Bromölla i Sverige. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
FRIHETSBERØVELSE: Politiet har sperret av en leilighet og siktet en mor for frihetsberøvelse av sine tre barn i en periode på over ti år i Bromölla i Sverige. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer