- Jeg kan ikke tro at det var han som gjorde dette

Naboene i sjokk etter at sersjant Robert Bales drepte 16 sivile i Afghanistan - ni av dem barn.

I SJOKK: Naboer og bekjente av sersjant Robert Bales (t.v) er i sjokk etter at han drepte 16 sivile i Afghanistan. Foto: AFP/Scanpix
I SJOKK: Naboer og bekjente av sersjant Robert Bales (t.v) er i sjokk etter at han drepte 16 sivile i Afghanistan. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den høyt dekorerte amerikanske soldaten mistenkt for massakren i Afghanistan ble i dag identifisert som sersjant Robert Bales. 38-åringen er gift og har to barn.

Amerikanske medier rykket raskt ut til hans hjem i Lake Tapps utenfor Tacoma i delstaten Washington, men amerikanske myndigheter hadde allerede flyttet familien hans til et militærbase for deres egen sikkerhet.

- Fin fyr Naboen Paul Wohlberg så Bales sist i november, like før han skulle til Afghanistan for fjerde gang.

- Jeg ba han om å være forsiktig. Han sa «Det skal jeg. Vi sees når jeg kommer tilbake», sier Wohlberg til nyhetsbyrået AP.

- Jeg kan ikke tro at det var han som gjorde dette. Det var en fin fyr som ble plassert på feil plass til feil sted, mener han.

Tilbake i USA i natt Bales måtte smugles ut av Afghanistan på torsdag, og kom i natt tilbake til USA. Under strenge sikkerhetstiltak vil han holdes i varetekt i en militærbase i Kansas. Pentagon har avgjort at den siktede sersjanten skal stilles for en amerikansk militærdomstol. Han ble tidligere uka sendt til Kuwait, og derfra ble han fløyet videre til USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer