Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kan ikke tro at jeg nettopp mistet en liten del av meg selv

Delphine mistet søstra Aurélie under angrepet på Bataclan.

 BLE DREPT UNDER KONSERTEN: Aurélie ble drept inne på konsertlokalet Bataclan mens bandet Eagles of Death Metal spilte. Foto: Facebook
BLE DREPT UNDER KONSERTEN: Aurélie ble drept inne på konsertlokalet Bataclan mens bandet Eagles of Death Metal spilte. Foto: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag kveld gikk Delphine De Peretti  ut fra en teaterforestilling i London for å ta seg en sigarett. Da hun sjekket mobilen fant hun haugevis med nyhetsvarsler om angrep mot konsertlokalet Bataclan i Paris.

- Jeg visste at Aurélie var der fordi hun hadde postet et innlegg på Facebook om at hun hadde lyst til å gå for å høre bandet som spilte, sier Delphine om søstera Aurélie til TIME.

Delphine kommenterte innleget med at søstra skulle nyte kvelden.

Musikkinteressert Da hun fikk vite om angrepet begynte hun å ringe mobilen til søstera, men det var ingen svar å få. Søstera hastet seg til Paris for å finne svar på om søstera var blant de drepte, og på togstasjonen møtte hun deres sørgende mor.

En telefon fra politiet bekreftet at Aurélie var blant de 89 som ble drept inne på Bataclan.

Søstera og faren beskriver Aurélie som en musikkinteressert jente som kunne spille både piano og gitar. På sommeren jobbet hun på et sommerresort i hjembyen Saint Tropez i Sør-Frankrike. Hun skal ha planlagt turen til Paris allerede i september for å lytte til livekonserter i hovedstadens konsertarenaer.

Faren Jean-Marie de Peretti sier han ikke kan forstå at datteren er borte.

- Jeg snakker om henne i fortid. Hun var et lys, sier han til TIME.  

- Jeg kan ikke tro på at jeg nettopp mistet en liten del av meg selv, sier søstera Delphine.

Benytter seg av hashtaggen «#RechercheParis» Den kaotiske situasjonen i terrorrammede Paris har gjort at pårørende og venner har startet egne søk for å gjøre rede for sine kjære etter gårsdagens angrep.

Desperate foreldre har tatt til sosiale medier som Twitter og Facebook i håp om å finne nyheter om de savnede, og i timene etter angrepet strømmet det med navn og bilder av personer som det ikke har blitt gjort rede for.

De pårørende bruker hashtaggen «#RechercheParis» som betyr «Søk Paris», og i skrivende stund har hashtaggen blitt benyttet flere tusen ganger.

Nick Alexander fra London var blant de første som ble bekreftet drept. Alexander ble skutt foran sin ekskjæreste Helen Wilson, som selv ble såret i begge beina inne i konsertlokalet til Bataclan.

129 er hittil drept og over 350 hundre er fraktet til sykehus etter at åtte terrorister gjennomførte en rekke koordinerte angrep på ulike steder i Frankrikes hovedstad.

Den foreløpige lista over ofre har følgende nasjonaliteter:
 
fransk, amerikansk, britisk, belgisk, spansk, svensk, portugisisk, chilensk, tunisisk, algerisk og marokkansk.
 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media