- Jeg kan ikke være redd

Elisabeth Fuglesang tør ikke tenke på farene når mannen skytes opp i rommet.

TOK FARVEL: Christer Fuglesang skal etter planen skytes opp i rommet i morgen norsk tid. På bakken står Elisabeth Fuglesang med en papplakat av ektemannen. - Det er klart man er nervøs, men jeg kan ikke tillate meg å ha slike tanker, sa hun til Dagbladet like før oppskyting. Foto: GEIR BARSTEIN
TOK FARVEL: Christer Fuglesang skal etter planen skytes opp i rommet i morgen norsk tid. På bakken står Elisabeth Fuglesang med en papplakat av ektemannen. - Det er klart man er nervøs, men jeg kan ikke tillate meg å ha slike tanker, sa hun til Dagbladet like før oppskyting. Foto: GEIR BARSTEIN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CAPE CANAVERAL (Dagbladet): - Det er klart man er nervøs, men jeg kan ikke tillate meg å ha slike tanker. Jeg må tenke det bort, sier Elisabeth Fuglesang til Dagbladet.

Om få timer skal hun — dersom alt går etter planen — se sin mann, Christer Fuglesang, bli skutt opp i rommet med romferja Discovery fra Kennedy Space Center i Florida; et oppdrag som medfører betydelig risiko og fare.

• Dagbladet følger Fuglesang og oppskytingen direkte 07.36 i morgen tidlig.

Klemte- At Christer ble astronaut var en familiebeslutning. Han kom til meg og spurte om det var ok, og vi diskuterte det lenge. Nå kan jeg ikke gå rundt og være redd, sier Elisabeth.

I går tilbrakte Christer, Elisabeth og parets tre barn sine siste timer sammen før oppskyting. De tok grillet på stranda og tok farvel.

- Jeg ønsket ham lykke til. Vi sa ha det bra og ga hverandre en klem, akkurat som om han skulle ut på tjenestereise, sier Elisabeth, Skandinavias eneste astronauthustru.

- Jeg giftet meg ikke med en astronaut, jeg giftet meg med en studiekompis, sier Elisabeth til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer