Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kan ikke være redd

Elisabeth Fuglesang tør ikke tenke på farene når mannen skytes opp i rommet.

TOK FARVEL: Christer Fuglesang skal etter planen skytes opp i rommet i morgen norsk tid. På bakken står Elisabeth Fuglesang med en papplakat av ektemannen. - Det er klart man er nervøs, men jeg kan ikke tillate meg å ha slike tanker, sa hun til Dagbladet like før oppskyting. Foto: GEIR BARSTEIN
TOK FARVEL: Christer Fuglesang skal etter planen skytes opp i rommet i morgen norsk tid. På bakken står Elisabeth Fuglesang med en papplakat av ektemannen. - Det er klart man er nervøs, men jeg kan ikke tillate meg å ha slike tanker, sa hun til Dagbladet like før oppskyting. Foto: GEIR BARSTEIN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CAPE CANAVERAL (Dagbladet): - Det er klart man er nervøs, men jeg kan ikke tillate meg å ha slike tanker. Jeg må tenke det bort, sier Elisabeth Fuglesang til Dagbladet.

Om få timer skal hun — dersom alt går etter planen — se sin mann, Christer Fuglesang, bli skutt opp i rommet med romferja Discovery fra Kennedy Space Center i Florida; et oppdrag som medfører betydelig risiko og fare.

• Dagbladet følger Fuglesang og oppskytingen direkte 07.36 i morgen tidlig.

Klemte
- At Christer ble astronaut var en familiebeslutning. Han kom til meg og spurte om det var ok, og vi diskuterte det lenge. Nå kan jeg ikke gå rundt og være redd, sier Elisabeth.

I går tilbrakte Christer, Elisabeth og parets tre barn sine siste timer sammen før oppskyting. De tok grillet på stranda og tok farvel.

- Jeg ønsket ham lykke til. Vi sa ha det bra og ga hverandre en klem, akkurat som om han skulle ut på tjenestereise, sier Elisabeth, Skandinavias eneste astronauthustru.

- Jeg giftet meg ikke med en astronaut, jeg giftet meg med en studiekompis, sier Elisabeth til Dagbladet.

God sjanse for oppskyting
Værprognosene for oppskytingen er gode. NASA melder at det er 80 prosent sjanse for at uværet holder seg på avstand. En bekymring har imidlertid vært forholdene under tankingen av den eksterne drivstofftanken.

Det foreligger svært strenge regler når den skal fylles med flytende hydrogen og oksygen, og lynnedslag i nærheten kan gi forferdelige følger.

Tankingen begynte etter planen klokka 16.11 lokal tid. Været holder seg så langt, og alt ser lovende ut for en spektakulær nattoppskyting.

ROMFERJE I SOLOPPGANG: I morgen klokka 07.36 norsk tid skytes Discovery og svenske Christer Fuglesang opp til romstasjonen ISS. Dagbladet fikk i dag dra ned til oppskytingsplattformen for å se på fartøyet. Foto: GEIR BARSTEIN
ROMFERJE I SOLOPPGANG: I morgen klokka 07.36 norsk tid skytes Discovery og svenske Christer Fuglesang opp til romstasjonen ISS. Dagbladet fikk i dag dra ned til oppskytingsplattformen for å se på fartøyet. Foto: GEIR BARSTEIN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media