- Jeg kan rydde opp

Aetat-direktør Ted Hanisch stiller nok en gang sin stilling til disposisjon. - Jeg kan rydde opp, men ikke på så kort tid, sier han til NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed har Hanish stilt plassen sin til disposisjon hele to ganger på grunn av det interne jukset i det statlige arbeidsformidlings-selskapet. Tidligere i uken kom den drepende Veritas-rapporten som slo fast at Aetat har overrapportert antall formidlede jobber med 30 prosent.

Da Hanisch sist stilte sin plass til disposisjon etter avsløringene første gang skal han ha fått klar melding fra arbeids- og administrasjonsminister Jørgen Kosmo: - Rydd opp før årsskiftet.

- Jeg føler jeg må ha et nødvendig mandat. Det har jeg ikke for øyeblikket, sier Hanisch, som nå sender ballen tilbake til Kosmo ved nok en gang å stille plassen sin til disposisjon.

Det var et avisoppslag i VG i høst, med utgangspunkt i et notat fra Norsk Tjenestemannslag fra i fjor, som utløste Veritas-gjennomgangen av Aetats formidlingstjeneste.

I artikkelen kom det fram at de ansatte følte et betydelig press til å drive med «jukse-formidling» for å innfri det de opplevde som urealistiske krav fra arbeidsgiveren.

GÅR IGJEN: Arbeidsdirektør Ted Hanisch har nok en gang stilt sin plass til disposisjon etter avsløringene av juks i Aetat.