- Jeg kan selvfølgelig ikke godta at en bydelsadministrasjon hever seg over både Fylkesmannen og Statens helsetilsyn

Ansvarlig byråd Inga Marte Thorkildsen reagerer etter saken om den uforsvarlige omsorgssituasjonen til Lars og Jonas på Villa Eik i Bjerke bydel i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Verken kommunen som helhet, eller bydeler enkeltvis, står over lover og regler. Det sier seg selv. Vi plikter å følge disse, sier byråd for eldre, helse og sosiale tjenester i Oslo kommune, Inga Marte Thorkildsen (SV), til Dagbladet.

Lørdag skrev Dagbladet om beboerne Lars (27) og Jonas (23) i omsorgsboligen Villa Eik i Bydel Bjerke i Oslo. De to guttene har alvorlig autisme, og Dagbladet kan dokumentere at omsorgssituasjonen deres har vært uforsvarlig siden høsten 2011.

Flere ganger fra 2011 og fram til i dag har Fylkesmannen etter utført tilsyn konkludert med at omsorgstjenesten er uforsvarlig for disse beboerne på Villa Eik. Statens helsetilsyn gikk inn i saken sommeren 2014 og har etter den tid kommet med pålegg overfor Bydel Bjerke.

- Stor skade - Guttene våre har tatt stor skade av å bo i omsorgsboligen Villa Eik i Bydel Bjerke. Episoder med bruk av tvang, utagering og alvorlig selvskading har eskalert de siste fem åra, uttalte mor og hjelpeverge Eva Alexandra Fürst til Dagbladet søndag.

Dagbladet har sett dokumentasjon for slike episoder som hun beskriver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer