- Jeg kan trekke meg

Bjarne Håkon Hanssen er villig til å trekke seg som nestlederkandidat i Ap for at en kvinne skal få vervet. Betingelsen er at han blir bedt om å kaste inn håndkleet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hanssen, som tidligere har fått hard medfart for å ha kommet med nedsettende feministuttalelser, åpner nå for å trekke sitt kandidatur nettopp for at en kvinne skal bli Ap's nye nestleder. Men hans eget fylkeslag må be ham om å gjøre det.

- Det er ingen tvil om at likestillingsperspektivet er svært viktig for Ap's troverdighet. Men det ville vært urimelig om jeg som kandidat skulle ta stilling til dette spørsmålet. I dette tilfellet spiller jeg ballen over til dem som har foreslått meg, nemlig mitt eget fylkeslag, sier Bjarne Håkon Hanssen til Dagbladet.

Press på Giske

- Betyr det at du trekker deg som nestlederkandidat dersom fylkeslaget ditt mener det er best ut fra et likestillingsperspektiv?

- Ja, det gjør det. Kommer det noen som helst slike signaler fra mitt eget fylkeslag, trekker jeg meg selvfølgelig, svarer han.

Dermed er Bjarne Håkon Hanssen den første av de mannlige nestlederkandidatene som åpner for å trekke seg for å rydde veien for en ny kvinnelig nestleder.

Det legger også et stort press på Ap's likestillingspolitiske talsmann og nestlederkandidat Trond Giske, som ikke har gitt noen signaler i den retning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer