- Jeg kikket opp da jeg hørte motoren bli ruset opp i høyt turtall

Kvinne tiltalt for å ha jaktet ned og felt syklist i Oslo.

- HUN BLE SINT: Kvinnen midt i 20-åra nektet å la syklisten slippe unna. Her, utenfor dyrebutikken Naranja, kjørte hun over motgående kjørefelt og opp på fortauet. Syklisten gikk i bakken. Foto: Øisten Norum Monsen / Dagbladet
- HUN BLE SINT: Kvinnen midt i 20-åra nektet å la syklisten slippe unna. Her, utenfor dyrebutikken Naranja, kjørte hun over motgående kjørefelt og opp på fortauet. Syklisten gikk i bakken. Foto: Øisten Norum Monsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagladet): En kvinne i midten av 20-åra står for retten, tiltalt for å ha «ved bruk av særlig farlig redskap, å ha øvet vold mot en annens person eller på annen måte fornærmet ham på legeme.»

Det var på Majorstuen i 2011 at kvinnen skal ha kjørt etter en syklist etter en konfrontasjon, kjørt over i motsatt kjøreretning og opp på fortau og traff ham.

- Banket og sparket Ifølge tiltalen skal kvinnen først ha forårsaket ulykken og deretter unnlatt å ville hjelpe den skadde syklisten.

Kvinnen forklarer i retten at den mannlige syklisten først kom bort til hennes bil da hun sto ved en fotgjengerfelt.

- Han banket og sparket i bilen, forklarer tiltalte.

Hun forklarer at hun gikk ut av bilen og ropte til syklisten, som da var i 30-åra. Hun forklarer at hun gikk inn i bilen igjen.

- Sparket speilet - Han prøvde å få tak i veska mi gjennom vinduet, men jeg holdt den fast, sier hun. Hun forklarer at han deretter sparket speilet på bilen, og satte seg på sykkelen og forsvant.

Kvinnens kjæreste var da på stedet, hun sier at han sa at de måtte finne syklisten for å få ham til å betale for det ødelagte speilet.
Kjæresten syklet, og hun tok bilen. Kort tid seinere så hun ham.

- Jeg gasser på for å skremme ham opp på fortauet, forteller hun.

Hun forklarer at hun treffer sykkelen, og oppfatter at han hopper av sykkelen, og over et gjerde.

Smerter Ifølge tiltalen fikk syklisten smerter i albuen, ryggen og ribbein etter påkjørselen.

Kvinnen hadde ikke gyldig førerkort da ulykken skjedde.

Hun sier at hun er skyldig på alle tiltalepunkter, bortsett fra ett. Hun sier at hun ikke med viten og vilje traff syklisten, og forlot ham skadd.

- Hvis jeg trodde at han hadde blitt skadet, så hadde jeg aldri kjørt, sier hun i Oslo tingrett.

En politimann som ikke var på jobb er ett av vitnene til hendelsen. Han forklarer at han gikk tur med hunden.

- Jeg kikket opp fordi at motoren ble ruset opp i ganske høyt turtall. Da jeg løftet blikket, så jeg på bilen et halvt sekund, så svinger hun til venstre og treffer sykkelen, forklarer han.

Han sier at bilen på ingen måte bremset ned før den traff syklisten.

- Det er umulig at dette kunne ha vært et uhell, sier han.

AKTOR OG FORSVARER: (f.v.) Aktor Børge Andre Kristiansen og kvinnens forsvarer Henrik Nikolai Bliksrud. Foto: Sigrid Moe / Dagbladet
AKTOR OG FORSVARER: (f.v.) Aktor Børge Andre Kristiansen og kvinnens forsvarer Henrik Nikolai Bliksrud. Foto: Sigrid Moe / Dagbladet Vis mer