MIKROFLYKLUBBEN:  Leder for Hardanger mikroflyklubb, Frode Rønhovde (t.v.) og leder for Voss mikroflyklubb, Jan Fredrik Fleischer Tønjum, er svært interessert i å finne ut hva som har skjedd. De ble i dag anmodet om å delta i søket etter det savnede mikroflyet, men flyet ble funnet før de rakk å komme i gang. Foto: Tor Erik H. Mathisen
MIKROFLYKLUBBEN: Leder for Hardanger mikroflyklubb, Frode Rønhovde (t.v.) og leder for Voss mikroflyklubb, Jan Fredrik Fleischer Tønjum, er svært interessert i å finne ut hva som har skjedd. De ble i dag anmodet om å delta i søket etter det savnede mikroflyet, men flyet ble funnet før de rakk å komme i gang. Foto: Tor Erik H. MathisenVis mer

- Jeg kjenner 33-åringen som en erfaren flyger

Voss mikroflyklubb i sorg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VOSS/OSLO (Dagbladet): Et savnet mikrofly ble tirsdag funnet ved Store Volavatnet i Voss kommune. To personer, en 33 og en 48 år gammel mann, var om bord på flyet. De to er foreløpig ikke funnet.

Ifølge politiet ser flyet ut til å ha styrtet i en 45 graders vinkel. 33-åringen tilhører Voss mikroflyklubb, og flyet tok av fra Bømoen ved 16-tida mandag.

- Jeg kjenner 33-åringen som en erfaren flyger. 48-åringen har så vidt jeg vet ikke vært aktiv flyger de siste åra. Vi vet at det var fint flyvær mandag ettermiddag. Dette er veldig trist, sier leder for Voss mikroflyklubb, Jan Fredrik Fleischer Tønjum, til Dagbladet.

- Trygt fly De avventer nå svar fra havarikommisjonen.

- Vi er veldig interessert i å få vite hva som har skjedd, for det kan være noe vi kan lære av dette, sier han. Medlemmene av flyklubben ble i dag kontaktet av Hovedredningssentralen Sør-Norge og anmodet om å delta i søket etter det savnede flyet.

- Før vi kom i gang, fikk vi vite at det var gjort funn. Vi samlet derfor medlemmene våre på Bømoen, sier Tønjum.

Der fikk de mulighet til å prate og trøste hverandre. Det er et veldig aktivt flymiljø med ulike flytyper på Voss.

FUNNET:  Det er dette flyet som tirsdag ettermiddag ble funnet ved Volavatnet. Foto: Politiet
FUNNET: Det er dette flyet som tirsdag ettermiddag ble funnet ved Volavatnet. Foto: Politiet Vis mer

- Jeg har ikke fløyet denne flytypen selv, men jeg vet at det er et godt fly som er trygt og enkelt å håndtere, sier leder av Hardanger flyklubb, Frode Rønhovde, til Dagbladet.

Avsluttet Lensmann Ivar Hellene ved Voss lensmannskontor sier tirsdag kveld til Bergens Tidende at leteaksjonen er avsluttet for kvelden. Gravingen etter cockpit fortsetter onsdag morgen.

- To lensmannsbetjenter vil overnatte på turhytta som ligger like ved Volavatnet. I morgen vil det bli fløyet inn motorsager og annet utstyr som gjør det mulig å grave fram cockpiten som ligger begravd 40 centimeter under isen, sier Hellene til avisen.

Mikroflyet styrtet ned i våt snø mandag. I løpet av natta har det frosset til. Det eneste som er synlig er halen og vingene.

OMRÅDET: 
Her, ved Store Volavatn nord for Voss, ble det savnede mikrofly funnet tirsdag ettermiddag. De to ombord i flyet er fremdeles savnet. Arkivfoto: Voss utferdslag / Turistforeningen / NTB scanpix
OMRÅDET: Her, ved Store Volavatn nord for Voss, ble det savnede mikrofly funnet tirsdag ettermiddag. De to ombord i flyet er fremdeles savnet. Arkivfoto: Voss utferdslag / Turistforeningen / NTB scanpix Vis mer