-Jeg kjenner døtrene mine, de har ikke drept noen

- Nå må politiet snu - og etterforske helt andre steder. Vår familie har fått nok dritt og møkk, sier Bodil Kirkemo til Dagbladet. Hun er mor til Veronica Orderud og Kristin Kirkemo, og er overbevist om at hennes døtre ikke har deltatt i trippeldrapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kjenner ungene mine. De har ikke trykket på noen avtrekker, sier Bodil om Veronica (27) og Kristin (26).

Hun har lenge følt seg sikker på at blodsporet som ble funnet på åstedet, ikke kunne stamme fra noen av de tre i hennes familie - Lars Grønnerød kjenner hun ikke særlig godt.

- Spesielt sikker har jeg vært på vegne av Veronica og Per Kristian. De to klarer ikke å drepe fluer engang. De bærer fluene ut av huset i stedet. Et mer harmløst og harmonisk ektepar tror jeg ikke noen kan finne, mener mor Bodil.

Kjempekoselig

Hun er sikker på at alt datteren Kristin og hennes ekssamboer Lars Grønnerød har forklart om våpenoverleveringer og vådeskudd, ikke stemmer.

- Jeg var selv til stede i juleselskapet på Orderud gård lille julaften. Ut fra det jeg har lest i avisene, føler jeg at det må ha vært rene mafiafesten. Men den festen jeg opplevde, var en kjempekoselig julekveld med mine barn, barnebarn og nærmeste familie. Det var grøt og nisser og pakker. Festen har vært en tradisjon hver jul i fire år. Jeg kom dit mellom klokka 17 og 18, og ble på gården til klokka var kvart på ett om natta. Det ble ikke snakket om våpen, det ble ikke levert noe våpen og det gikk overhodet ikke av noe skudd.

- Men Kristin kom til gården før deg?

- Hun kom antakelig litt før meg. Men hennes vesle sønn var der også hele tida. Hadde det gått av et skudd, ville han vært livredd. Men han var blid og fornøyd da mormor kom, forteller Bodil Kirkemo.

Julseselskapet

- Det skjedde ingenting unormalt på gården lille julaften, legger hun til.

- Hva med den knuste glassramma og skaden i bordet, som politiet tror kan skrive seg fra et skudd?

- Jeg har aldri sett noe knust bilde. Bordet var gammelt, og jeg vet at det alltid har vært litt oppskrapet, sier Bodil Kirkemo.

Hun forteller at Lars Grønnerød ikke var invitert til selskapet, men at han likevel kom til gården utpå kvelden. Fortsatt uten at noe utenom det vanlige skjedde:

- Han var koselig, hyggelig og pratsom. Vi kjørte samtidig fra gården.

- Lyver for å beskytte

Bodil Kirkemo forteller at hun er sliten av å forsøke å få datteren Kristin ut av det livet hun har levd:

- Som mor kan jeg ikke fornekte at Kristin har vært ute på livet. Vet ikke hvor mange netter jeg har vært ute og lett etter henne. Hun har i flere år vært i et miljø som jeg ikke bare oppfatter som skadelig, men også farlig. Jeg håper at denne tida i fengselet kan få henne på rett vei.

- Tror du at hun kan være involvert i trippeldrapet?

- Det er et hav mellom mord og småkriminalitet. Trippeldrapet virker på meg som en ren henrettelse, drevet fram av et glødende hat. Dette kan ikke Kristin ha gjort. Men at både hun og Lars Grønnerød lyver om lille julaften, er jeg helt sikker på. Like sikker som jeg er på at Kristin aldri har vært inne i kårboligen. Jeg håper og tror at de lyver for å dekke over andre.

- Kristin skal i politiavhør ha tegnet en detaljert skisse over kårboligen?

- Ja, og det er det store mysteriet for meg. Jeg skjønner bare ikke hvordan hun kan ha fått den informasjonen. Det er helt vilt.

- Tror du nå at familien din vil bli satt fri ved neste korsvei?

- Jeg håper i alle fall at Per Kristian og Veronica går fri nå. Kanskje ikke Kristin og Lars. De har vært borti ting som kan kobles opp mot våpnene. Jeg har full forståelse for at politiet ønsker å beholde dem i varetekt, sier Bodil Kirkemo.

Hardt prøvet familie

Hun ber likevel politiet innstendig om å etterforske andre enn medlemmer av hennes hardt prøvede familie:

- Politiet tok den letteste veien fra åstedet. Den gikk tvers over jordet - til Per Kristian og Veronica. Krangler kan oppstå i alle familier, ikke minst om odelsrett. Men den krangelen var på det nærmeste over, og det blir altfor lettvint å gripe til et slikt motiv.

- Kjenner du noe til miljøet rundt din datter Kristin og eventuelt Lars Grønnerød?

- Nei, jeg kjenner heldigvis ingen. Selv ikke han som stod fram som Kristins kjæreste i Dagbladet, sier Bodil Kirkemo.

Og ser fram mot de neste, spennende dagene.