Rafiq stoppet terroristen i Al-Noor Islamic Centre

– Jeg kjenner en stor smerte i hjertet mitt

Før terrorangrepet i Bærum-moskeen tenkte Muhammad Rafiq (65) at Norge var verdens fredeligste land. Nå håper han at Norge kan lære av terroren og bli rollemodell.

ELSKER NORGE. Muhammad Rafiq (65) sin sønn, Hamid Rafiq (t,v), kom til Norge for å ta en PHD-grad i kjemi-teknikk. Sønnen er født på selveste 17. mai og er den som har ført hele familien Rafiq til Norge. - Jeg elsker Norge og er så takknemlig for at barna mine har fått høy utdannelse, sier Muhammad Rafiq, mannen som overmannet Philip Manshaus da han startet terrorangrepet i Bærum-moskéen for snart to uker siden. Foto: Carina Johansen / Dagbladet
ELSKER NORGE. Muhammad Rafiq (65) sin sønn, Hamid Rafiq (t,v), kom til Norge for å ta en PHD-grad i kjemi-teknikk. Sønnen er født på selveste 17. mai og er den som har ført hele familien Rafiq til Norge. - Jeg elsker Norge og er så takknemlig for at barna mine har fått høy utdannelse, sier Muhammad Rafiq, mannen som overmannet Philip Manshaus da han startet terrorangrepet i Bærum-moskéen for snart to uker siden. Foto: Carina Johansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Snart to uker er gått siden den 65-årige pensjonerte Muhammad Rafiq avverget det som kunne ha blitt et blodig terrorangrep med mange drepte i Al-Noor Islamic Centre-moskeen i Bærum. Det venstre øyet, som Manshaus stakk fingeren sin inn i, er bra igjen. Så også resten av kroppen, med unntak av en fortsatt hoven stortå.

– Gud ga meg makt sånn at jeg reddet mitt og andres liv. Terroristen representerer ikke menneskeheten, og ville ha drept hvem som helst. Han hadde ingen religion. Islam og andre religioner sier at du skal redde andre mennesker, ikke drepe, sier han.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer