- Jeg kjenner ham ikke i det hele tatt

Den norske 21-åringen som er siktet for kokainsmugling i Bolivia misliker at advokaten trekker en venninne og vedkommendes samboer inn i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

COCHABAMBA, BOLIVIA (Dagbladet):  - Jeg synes forsvaret for meg var dårlig, sier 21-åringen, som sitter varetektsfengslet i Bolivia for smugling av til sammen 22,5 kilo kokain.

I et rettsmøte i rettsbygningen i Cochabamba seint fredag kveld ble de siktede norske jentenes anke over varetektsfengslingen forkastet.

- Nå er jeg mindre bekymret for de to andre enn jeg er for meg selv, sier 21-åringen til Dagbladet.

- Hva var det du syntes var dårlig ved forsvaret for deg?

- Det var ikke noe forsvar i det hele tatt. Jeg har sagt til advokaten at jeg ikke vet om jeg kan stole på ham.

- Hva svarte han til det?

- Han sa at jeg skulle slappe av. Han visste hva han holdt på med.

Vil anke

IKKE BRA NOK: Den varetektsfengslede 21-åringen (i hvot hettegenser m. mønster) er misfornøyd med forsvaret hennes advokat har gitt henne. Foto: ØRJAN ELLINGVÅG
IKKE BRA NOK: Den varetektsfengslede 21-åringen (i hvot hettegenser m. mønster) er misfornøyd med forsvaret hennes advokat har gitt henne. Foto: ØRJAN ELLINGVÅG Vis mer

21-åringen vil at den siste kjennelsen om varetekten skal ankes til en høyere instans, men avgjørelsen er ennå ikke tatt. De tre skal ha nye møter med advokat Williams Espinoza Cassia på mandag.

Men 21-åringen er også forbannet på advokat Espinoza, fordi han offentlig har trukket inn kjæresteparet som har vært i politiets søkelys, der kvinnen er 21-åringens venninne.

- Det har vi ikke sagt noe om i det hele tatt. Jeg skjønner ikke hva som er hans grunnlag for å trekke dem inn i det hele tatt. Jeg tror politiet bare har etterlyst dem fordi de skal late som de gjør noe i denne saken. Jeg kjenner ikke ham (samboeren) i det hele tatt. Har bare så vidt hilst på ham. De andre to kjenner ikke min venninne, sier 21-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun sier at 17-åringen kanskje har truffet den ettersøkte venninnen på en fødselsdagsfeiring for 21-åringens datter, men det er også alt.

- Dere har ikke sagt noe til advokaten om de to (kjæresteparet)?

- Nei, absolutt ikke.

Skjønte ikke alt

- Hva tenkte du under rettsmøtet fredag kveld?

- Jeg syntes ikke det var noe særlig. Jeg skjønte ikke alt som ble sagt. Jeg er ikke så god i spansk at jeg skjønner alt. Jeg får bare med meg en og annen setning.

- Hvordan har datteren det inne i fengselet?

- Det går bra med henne. Hun leker med de andre barna og har mer moro her enn i Norge, sier 21-åringen.

- Hvordan er maten i fengselet? Får dere godt stell?

- Det er bra det vi spiser. Men vi er forsiktige og spiser ikke alt. Vi er jo ikke vant til denne maten, og vi vil ikke bli dårlige. Det er dårlig nok som det er å sitte her.

Gleder seg til besøk

- Gleder du deg til din mor kommer?

- Det er klart jeg gjør. Jeg tror hun kommer en av de nærmeste dagene.

21-åringen er ifølge sin norske advokat også opprørt over noe advokat Espinoza sa i går.

- Jeg oppfattet at Espinoza kom med utfall i retning av at «hvis det er noen som vet noe, så er det 21-åringen». Hun er i likhet med meg litt i stuss over dette utfallet, for jentene er fremdeles helt samstemte om hva som har skjedd, sier advokat Marius Dietrichson.