- Jeg kjenner han som voldtok meg. Han var en i gjengen

Drea (25) skrev blogg om at hun ble voldtatt som 16-åring.

BLOGGER: Drea Karlsen (25) blogget om hvordan hun opplevde å bli voldtatt da hun var 16 år gammel. Foto: Privat
BLOGGER: Drea Karlsen (25) blogget om hvordan hun opplevde å bli voldtatt da hun var 16 år gammel. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har fått masse positive reaksjoner. Folk er støttende, og det virker som om noen har skjønt hvor ofte det faktisk skjer, sier Drea Karlsen (25).

For 14 dager siden blogget hun om at hun som 16-åring ble voldtatt etter at hun sovnet på stuegulvet på en fest. Hun skriver om hvordan hun etterpå fortrengte alt, og først husket det igjen i fjor vår.

- Det er noe jeg har fortrengt i mange år. Det kom først opp igjen i fjor vår. Jeg fikk mareritt om det som skjedde den gang, og det gjentok seg sånn at jeg til slutt ikke klarte å sove, sier hun til Dagbladet.

Provosert I bloggposten beskriver hun hvordan hun husker at hun våknet av at hun ble voldtatt, og at hun ikke turte å røre seg. Hun sier hun skrev det dels fordi hun er provosert over debatten om hvorvidt voldtekter skal graderes etter alvorlighet.

- Jeg er enig i at det er forskjell på voldtekter. Men poenget er at så lenge man ikke er med på det, er det voldtekt. Og det bør straffes deretter, sier Karlsen.

Hun kjenner mannen hun den gang ikke turte å anmelde for voldtekt.

- Jeg har møtt ham mange ganger i ettertid. Han er som alle andre. Han er en i gjengen. Han er godt likt. Og han er norsk. Han blir aldeles ikke sett på som en forbryter eller en kriminell. Han blir ikke sett på som en som har gjort noen så vondt. Ofte lurer jeg på om han vet hva han gjorde. Om han husker det. Om han ler av det. Om han har gjort det mot fler. Eller om han angrer og skjemmes, slik han burde gjøre, skriver hun i bloggen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer