Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kjenner meg ikke igjen i påstanden om at regjeringen ikke gjør nok

Men arbeidsminister Anniken Hauglie tror krisa vil bli verre før det kan bli bedre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har stor forståelse for at det er krevende for dem som nå har mistet jobben. Mitt råd til de som er ledige, er: Ikke gi opp! Selv om du har søkt mange jobber og fått avslag. Det er behov for arbeidskraft og det finnes ledige jobber der ute, sier arbeidsminister Anniken Hauglie til Dagbladet.

Hun forsikrer både Wenche, Tore og Jan som er intervjuet i Dagbladet mandag- og alle andre som går en usikker framtid i møte - om at regjeringen følger tett med på det som skjer på Vestlandet og Sørlandet.

- Vil bli verre - Hva tenker du om at de opplever at det ikke gjøres nok?

- Både jeg og statsministeren har nettopp vært i Rogaland og seinere i februar går turen til Agder. Vi har møtt arbeidsledige og bedriftsledere, de som kjenner hvor skoen trykker. Det er en krevende situasjon der. Men jeg kjenner meg ikke igjen i påstanden om at regjeringen ikke kommer med tiltak. Vi bruker nå 4 milliarder på ulike prosjekter for å holde hjulene i gang — tiltakene er målrettet mot de regionene som sliter, svarer Hauglie.

I forrige uke kom oppdaterte tall fra DNB Markets. De estimerer at minst 30 000 har mistet jobben i oljebransjen som følge av oljekrisa.

Ifølge SSB var det 127.000 arbeidsløse i Norge i november, noe som tilsvarer 4,6 prosent av arbeidsstyrken. Arbeidsministeren advarer om at situasjonen ikke vil bli bedre med det første.

- Det vil trolig bli verre utover i 2016 før det blir bedre. I en tid med omstilling og til dels stor geografisk variasjon i tilbudet av jobber, blir en av oppgavene i 2016 å sørge for at de ledige jobbene og de arbeidsledige finner hverandre.

- Riktig politikk Ifølge Hauglie har regjeringen nå fokus på å legge til rette for omstilling, og skape nye og varige arbeidsplasser. Hun trekker blant annet fram følgende tiltak som nå er i gang:

• Tiltakspakke på fire milliarder kroner
• 4000 nye tiltaksplasser hos NAV
• Enklere å kombinere dagpenger med utdanning
• Skattereform skal stimulere til økte investeringer i næringslivet

- Du sier det vil bli verre før det kan bli bedre, kommer tiltakene for seint?

- Vi har rett politikk til riktig tid. Omstilling krever mye oss, men vi tar både kortsiktige grep som tiltakspakken og langsiktige grep som satsing på kunnskap, forskning og innovasjon. Dette vil gi Norge flere bein å stå på i framtida, svarer Hauglie.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media