- Jeg kjente at det ble varmt ved knærne

Bilen til Knut (38) brant helt opp på E18.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Jeg kjente at det ble varmt nede ved knærne, rett under der tenningen sitter. Rett etterpå begynte det å lukte svidd, så jeg kjørte inn på sida av krabbefeltet. Da slo flammer ut fra stedet der det var varmt, og jeg måtte bare komme meg ut, forteller den ulykkelige eksbileieren Knut Gjermund Werner (38) til Dagbladet.no.

I går ettermiddag i 16-tida var Knut, som bor i Asker, men jobber i Drammen, på vei hjem fra jobben i Avis bilutleie, og det var på vei ut av Liertunnelen at han ble oppmerksom på varmen og lukta.

- Vel ute ringte jeg brannvesenet, mens flammene spredte seg raskt. Brannvesenet kom veldig fort - selv om det virket som en evighet - men da de kom fram, var bilen helt overtent, sier Knut.

Fortvilet

En sivil politimann tok ansvar og omdirigerte trafikken, mens Knut, som eier bilen i fellesskap med faren Ørnulf, bare måtte stå og se på at den kjære Audi 90-en fra 1988 ble flammenes rov.

- Han ringte og fortalte at bilen sto i full fyr. Han var helt fortvilet, forteller Ørnulf Oddvar Werner (68) til Dagbladet.no.

- Jeg var nok lettere i sjokk, for i stedet for å bli redd sto jeg bare og bannet og svertet mens bilen brant, sier Knut, som nå blir nødt til å finne alternative måter å komme seg til jobben på.

- Jeg var veldig glad i den bilen. Det har aldri vært noen problemer med den ut over vanlig slitasje, og det fantes ikke rust på den, siden den var av spesialutgaven med galvanisert karosseri, sier eksbileieren, som i dag tok toget til Drammen.

I FULL FYR: Knut Gjermund Werners Audi A90 begynte uten forvarsel å brenne på E18 mellom Liertunnelen og Liertoppen. Foto: STÅLE WAASJØ
I FULL FYR: Knut Gjermund Werners Audi A90 begynte uten forvarsel å brenne på E18 mellom Liertunnelen og Liertoppen. Foto: STÅLE WAASJØ Vis mer

- Kunne gått verre

Midt oppe i tragedien er Knut glad ingen ble skadd.

- Det kunne gått mye verre; vanligvis har jeg med barna i baksetet, men på denne turen var jeg heldigvis alene, sier den billøse Asker-mannen, som spøkefullt oppfordrer barmhjertige sjeler til å hjelpe ham med ny bil.

- Det er det samme hva slags bil det er, bare den har fire hjul, sier Knut Gjermund Werner.

Årsaken til bilbrannen er ikke kjent, men både Knut og faren mistenker at en elektrisk feil kan være synderen.

I SJOKK: En sjokkert Knut Gjermund Werner må bare konstatere at den kjære bilen hans er tapt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer