«Jeg kjente en voldsom skraping i hjernen. Som et rivjern.»

Åge Egeland (41) skrek inni seg, men klarte ikke å si fra om de voldsomme smertene kirurgene påførte ham.

STORE TRAUMER: Åge Egeland (41) fikk ikke nok bedøvelse da han ble operert for hjernesvulst ved Oslo universitetssykehus i april 2010. Han opplevde operasjonen som rein tortur, og har fått diagnosen Post traumatisk stressyndrom som følge av traumene. Foto: Privat
STORE TRAUMER: Åge Egeland (41) fikk ikke nok bedøvelse da han ble operert for hjernesvulst ved Oslo universitetssykehus i april 2010. Han opplevde operasjonen som rein tortur, og har fått diagnosen Post traumatisk stressyndrom som følge av traumene. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Trebarnsfaren Åge Egeland fra Feda i Vest-Agder fikk påvist hjernesvulst i 2005. Til nå er han operert for dette fire ganger.

I 2008 gjennomgikk han en såkalt våken kraniotomi som forløp uten komplikasjoner. Under en slik operasjon blir pasienten holdt våken for å kontrollere at hjernevev ikke blir skadd når svulsten fjernes.

Men da han i april i fjor ble den første i Norge som gjenomgikk en våken hjerneoperasjon for annen gang, gikk det fryktelig galt. Han ble ikke gitt nok bedøvelse.

- Tortur Egeland husker store deler av operasjonen i detalj. I starten av operasjonen fikk han formidlet at han opplevde ubehag, men etter hvert lå han på operasjonsbordet, helt uten mulighet for å melde fra til kirurgene om at han opplevde sterke smerter.

- Du kan si at jeg skrek inni meg. Jeg følte det hele som tortur. Jeg tenkte om og om igjen i løpet av operasjonen at «dette må jeg bare holde ut, jeg må tenke på barna mine og på kona mi», sier 41-åringen til Dagbladet.

Egeland har nedtegnet hvordan han opplevde operasjonen. Blant annet skriver han:

«Deretter ble hodet mitt skrudd fast i trepunktstøtten. Dette var så smertefullt at jeg nok falt bort. Det siste jeg husker var at det knaste i hodet mitt.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer