- Jeg kjøper de fleste klærne mine på salg

B-gjengleder Ghulam Abbas mener politiet har regnet feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da Ghulam Abbas, ifølge politiet en av lederne av B-gjengen, forklarte seg i retten i dag, hadde han på seg sko og t-skjorte fra Nike og en olabukse.

Han er sammen med sine fem brødre til talt for heleri og hvitevasking av millionbeløp, og politiet mener det ikke er samsvar mellom brødrenes lovlige inntekter og deres forbruk.

Blant annet har politiet beslaglagt en mengde merkeklær, og de mener Ghulam Abbas alene eier merkeklær til en verdi av 120 000 kroner.

- Billige klær

Det er Abbas selv svært uenig i.

- De fleste klær jeg kjøper, kjøper jeg på salg, sa han i retten i dag, og utdypet:

- Jeg har kjøpt mye klær på salg, mye på vei til og fra utlandet, blant annet på vei til Brasil. Da er det også mye billigere enn norske priser, som er lagt til grunn her, sa Abbas.

Han mener også alle klærne politiet fant under razziaen i familiens hjem er kjøpt over en lang periode.

STRID OM MERKEKLÆR: Statsadvokat Kristian Nicolaisen og advokat Arild Holden er ikke enige om hva slags forbruk Ghulam Abbas har hatt de siste åra. Foto: SCANPIX
STRID OM MERKEKLÆR: Statsadvokat Kristian Nicolaisen og advokat Arild Holden er ikke enige om hva slags forbruk Ghulam Abbas har hatt de siste åra. Foto: SCANPIX Vis mer

- Dette er klær jeg har kjøpt siden 1998. Mange av dem ser kanskje nyere ut, men det er fordi jeg har brukt dem lite, sa Abbas.

Statsadvokat Kristian Nicolaisen stilte følgende oppfølgingsspørsmål:

- Hva vil du anta at du selv har kjøpt klær for?

- Da måtte jeg nesten sett alle klærne jeg har, svarte Abbas.

- 80 000 i klær på et år

Ifølge revisorrapporten om Abbas som er bakgrunnen for politiet tiltale, kjøpte han klær for mellom 10 og 13 000 kroner i blant annet 2001, 2002 og 2003. Men i 2004 var det et voldsomt byks i klesinvesteringene fra hans side, med 80 000 kroner, før det i 2005 gikk ned til 51 000 kroner og i 2006 helt nede i 16 000 kroner igjen

En moteekspert skal for øvrig vitne i saken, i likhet med 18 personer som politiet knytter til gjengmiljøet i Oslo.

Abbas’ forsvarer, Arild Holden, har problemer med å forstå politiets tall.

- Vi mener det reelle forbruket ligget betydelig under politiets anslag, sier Holden til Dagbladet.no.

Han stiller blant annet spørsmål ved hvorfor Abbas skal ha kjøpt klær for 80 000 kroner i 2005.

- De fleste har et slags innkjøpsmønster. I dette tilfellet skal det ha femdoblet seg på fem år, og da må det være noe som ikke stemmer, sier Holden.

Ghulam Abbas sa for øvrig selv i retten tidligere i dag at han hadde en guttedrøm om å ha en fin bil og fine klær. Slike ting du ser på tv.

I tillegg til tiltaltepunktet om moteklær ble Abbas i dag spurt ut om flere reiser til Brasil, noen eiendomstransaksjoner og flere bilkjøp.

Rettssaken fortsetter i morgen med forklaringen til brødrenes foreldre.

Alle de tiltalte nekter straffskyld for de mest alvorlige tiltalepunktene.