MISTET LAPPEN: Landslagsløper Eldar Rønning ble tatt i en fartskontroll på vei hjem fra Toppidrettsveka i Aure og mistet førerkortet. Nå må han møte i retten.Foto: Heiko Junge / Scanpix
MISTET LAPPEN: Landslagsløper Eldar Rønning ble tatt i en fartskontroll på vei hjem fra Toppidrettsveka i Aure og mistet førerkortet. Nå må han møte i retten.Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

- Jeg kjørte altfor fort

Eldar Rønning mistet lappen og må møte i retten. Nå legger han seg helt flat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var på vei hjem fra Toppidrettsveka i Aure i midten av august langrennsløperen tråkket for hardt på gasspedalen.

- Jeg skulle rekke ei ferje, kjørte for fort og mistet lappen. Det er ikke annet å gjøre enn å legge seg helt flat, sier Eldar Rønning til Dagbladet.

- Hvor fort?

- Altfor fort. Man må vel kjøre 115 kilometer i timen for å miste lappen i en 80-sone, poengterer 29-åringen som tok gull i stafett og sølv på 15 km klassisk under VM i Holmenkollen sist vinter.

Slipper fengsel 19. september må han møte i Sør-Trøndelag Tingrett. Der får han vite hvor lenge han må klare seg uten sertifikat og hvor stor bota blir.

Rønning kjørte ikke så fort at han risikerer fengselsstraff.

- Det er snakk om en helt ordinær hastighetsovertredelse, sier politiadvokat Anne Berit Lian. Hvor fort Rønning kjørte i 80-sonen ønsker hun ikke å kommentere.

Den sympatiske trønderen poengterer at å få inndratt førerkortet er noe som rammer mange. Men han skjuler seg ikke bak det.

- Jeg brøt loven. Dette er veldig kjedelig, både med tanke på den rollen jeg har som forbilde og rent praktisk i forhold til trening og familie.

Lærepenge - En lærepenge?
 
- Ja, det kan du godt si. Jeg kommer ikke til å kjøre så fort igjen. Og jeg vil gjerne understreke at jeg ikke er noen råkjører, egentlig. Jeg hadde ei fartsbot fra før på elleve år bak rattet, poengterer Rønning.
 
Rønning har i en årrekke tilhørt verdenseliten i langrenn. Tre ganger er han verdensmester i stafett. Individuelt har han en bronse fra VM-sprinten i Sapporo i 2007 i tillegg til sølvet fra Holmenkollen.