- Jeg kjørte ikke over den, jeg hogg den i hjel med kjøkkenkniv

Svensk skuespiller torturerte over 20 katter til døde. Fantaserte om å drepe kvinner.

KATTEN BLE DREPT:  Amandine Aubert (22) fikk katten sin drept. En mann i 20-årene innrømmer å stå bak drapene. Foto: Sara Pettersson/GT
KATTEN BLE DREPT: Amandine Aubert (22) fikk katten sin drept. En mann i 20-årene innrømmer å stå bak drapene. Foto: Sara Pettersson/GTVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) En mann i 20-årene fra Lerum i Sverige er anholdt av svensk politi siktet for å ha fanget, torturert og drept 20 katter og én hund.

Mannen, som ifølge Aftonbladet.se er skuespiller meldte seg selv for politiet i går. Han erkjenner å stå bak de svært brutale kjæledyrdrapene som har funnet sted i Lerum med jevne mellomrom det siste året.

Til noen av de sjokkerte dyreeierene har mannen skrevet brev. I brevene forteller han om hvordan han har torturert kattene.

- Jeg drepte katten din
Amandine Aubert (22) fikk følgende brev i posten.

«Det er jeg som har drept katten din. Men jeg kjørte ikke over den, som du påsto i Lerums Tidning, jeg hogg den hjel med en kjøkkenkniv. Kunne du virkelig ikke se det? Katten var jo totalt slaktet! Jeg stakk den minst 20 ganger i ansiktet magen og ryggen med kniven. Fra første gang jeg så katten din så har min hensikt vært å hugge den i hjel, hvilket jeg gjorde. »

Aubert, og flere av de andre dyreeierene, mente de skjønte hvem det var som sto bak. Flere kontaktet politiet og navnga skuespilleren. Mandag ble han tatt inn til avhør, men han ble sluppet ut samme dag.

Meldte seg selv

I går morges ringte han imidlertid selv til politiet.

- Han har erkjent. Han har tenkt over sin situasjon og hva dette gjør mot andre mennesker. Han har det ikke bra, sier mannens forsvarer Göran Franzén til Aftonbladet.se.

Siktede, som blant annet har spilt i flere filmer med Michael Nyqvist, har trolig kartlagt dyrene og eierene deres forut for drapene.

I et chatteforum på nett har han selv skrevet om sin frykt for at begjæret etter å drepe dyr skulle komme ut av kontroll. Mannen skriver blant annet at han fantaserer om å voldta og torturere vakre kvinner til døde. Denne frykten kan være noe av årsaken til at han meldte seg.

Auberts katt Mjao (7) ble skuespillerens siste offer. Auberts sier i dag at hun er svært lettet.

- Jeg har kjent ham siden barndommen. Han er veldig sympatisk, men ikke helt som andre. På en måte synes jeg det er bra at det var ham, siden jeg vet hva slags problemer han har hatt, sier hun til Aftonbladet.

Også for gjerningsmannen er saken en tragedie. Familien hans har i lengre tid forsøkt, men ikke lyktes i å få ham inn under psykiatrisk behandling.