- Jeg kjørte med kniven på strupen

- Han satte bare knivspissen i strupen på meg og ba meg kjøre videre, forteller bussjåfør Espen Hovde (26) til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en halvtime natt til torsdag ble han tvunget til å kjøre rundt i Oslo av en gjeng tenåringer. Deretter ble han knivstukket og ranet.

Politiet leter sent torsdag kveld fremdeles etter fem - seks gutter i alderen 14 til 17 år. Utbyttet, etter gisseldramaet, ble noen få hundrelapper.

Espen Hovde er glad han overlevde.

- Jeg hadde tom buss, da jeg ved ett-tiden, stoppet for en fyr som vinket på meg ved Lillestrøm. Han sprang inn, dro frem en kniv, og satte spissen i halsen på meg og sa at jeg skulle kjøre til neste holdeplass. Der stod det en gjeng og ventet på oss, forteller 26-åringen.

Mannen med kniv fikk bussjåføren til å slukke lyset i bussen.

- Deretter ga han beskjed om at jeg skulle kjøre mot Oslo sentrum. Det var bare han med kniven som snakket. Da vi hadde kjørt rundt i en halvtime måtte jeg bare reise meg. Da hogg han kniven i sida på meg, og skreik at jeg skulle kjøre videre. Noen hundre meter lenger borte tok de med seg veska og hoppet av. Heldigvis fikk jeg stanset en politibil. Jeg husker faktisk ikke så mye av det som skjedde etterpå, forteller en utmattet Espen Hovde.

Buss-kapringen: Ingen pågrepet
Buss-kapringen: Ingen pågrepet Vis mer