- Jeg klamret meg til livet

ÅLESUND (Dagbladet): - Det ville ikke ha lignet ei Hareid-taus å gi opp. Jeg klamret meg til livet i en i en tilstand av fantasier og drøm. Slik har jeg hatt det de siste døgnene, sier Inghild Hestholm fra senga på Sentralsykehuset i Ålesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

18-åringen møtte oss med et smil bare et par timer etter at hun var brakt ned fra Tverrafjellet over Norddal. I seks døgn hadde hun blitt nedfrosset om natta og opptint i sola på dagtid i 1100 meters høyde. Fallet langs fjellsida på tre-fire meter kostet henne hjernerystelse, armbrudd, fotskade og mindre bruddskader i ryggen. Om det som førte til redningsaksjonen sier hun: -Jeg var irritert på et helikopter som svirret over hodet mitt. Først forstod jeg ikke hva de ville, sier Inghild. - Litt senere begynte det å demre for meg. Da slo det meg at det viktigste av alt var å komme seg ned, sier Inghild om det som førte til redningsaksjonen av henne. Om det som skjedde onsdag i forrige uke som var starten på den dramatiske fjellturen sier Inghild: - Jeg var svært irritert over å finne katta mi påkjørt. For å avreagere gikk jeg en tur på fjellet.

Fantasi og drøm

- Oppover gikk det greit, men det ble mørkt og jeg fikk problemer med å finne en vei ned. Dermed falt jeg tre-fire meter rett ned. Jeg mener at jeg spiste både blåbær og bringebær i tillegg til å drikke vann, de døgnene jeg var på fjellet. Samtidig vet jeg at jeg har vært i en tilstand av fantasi og drøm, sier 18-åringen. Hun spøkte og smilte fra sykesenga. Latteren ville hun tydeligvis gjemme til hun blir frisk nok i bruddskadene. -Jeg vil gjerne ha noen gratis aviser som forteller historien min på trykk i morgen. Husk at jeg bare lever av lærerlønn, fleiper hun til et pressekorps på vei ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer