Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg klandrer meg selv

Justisministeren har fått massiv kritikk i Mæland-saken.

Kritikk: Justisminister Grete Faremo klandrer seg selv for ikke å ha tatt kontakt med Øystein Mæland før hun ba om habilitetsvurderingen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
Kritikk: Justisminister Grete Faremo klandrer seg selv for ikke å ha tatt kontakt med Øystein Mæland før hun ba om habilitetsvurderingen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste dagene har justisministeren måttet tåle kritikk av sin lederstil i forbindelse med hennes håndtering av Øystein Mælands avgang i august.

I et intervju med VG fortalte Mæland at han opplevde at han ble presset ut på en brutal måte i løpet av én dag, og at statsråden ikke selv tok kontakt med ham.

Faremo svarer for første gang på kritikken under fremleggelsen av statsbudsjettet mandag.

- Den situasjonen som oppsto den dagen i Arendal, da jeg ble spurt av alle journalister om mitt habilitetsforhold til Øystein Mæland, skulle jeg og mange med meg gjerne vært foruten. Men jeg så ingen annen mulighet enn å få det forholdet formelt avklart, for jeg tror ikke dere ville gitt meg arbeidsro, sa Faremo til de fremmøtte journalistene under pressekonferansen.

- Men det jeg vil at dere skal vite, og det vet Mæland, er at jeg klandrer meg selv for ikke å ha tatt kontakt med ham før jeg ba om den habilitetsvurderingen, fortalte Faremo.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media