«Jeg klarer ikke sitter her type tre seter bortenfor henne på T-banen. Hun skal dø»

Voldsom sjalusi trolig årsaken til tenåringsdrap i Sverige.

MED TEPPE:  En 16 år gammel jente stilte med teppe over hodet ved siden av sin forsvarsadvokat Claes Borgström da hun onsdag ble fremstilt for varetektsfengsling i Södertörns Tingsrätt i forbindelse med drapet på en 15 år gammel jente i Stureby natt til søndag. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
MED TEPPE: En 16 år gammel jente stilte med teppe over hodet ved siden av sin forsvarsadvokat Claes Borgström da hun onsdag ble fremstilt for varetektsfengsling i Södertörns Tingsrätt i forbindelse med drapet på en 15 år gammel jente i Stureby natt til søndag. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 (Dagbladet/NTB): To 16-åringer er tiltalt for drapet på en 15 år gammel jente i Stureby i Sverige i juni. Voldsom sjalusi skal ha ligget bak drapet, skriver NTB.

Det har kommet fram under etterforskningen at det er sendt flere tekstmeldinger mellom de to. Tekstmeldingene avslører hvordan et forhold fylt av sjalusi og kontrollbehov og er blant politiets bevismateriale i saken.


Fredag tiltalte de en 16 år gammel gutt for drap og hans 16 år gamle kjæreste for medvirkning til drap. Gutten har erkjent drapet på 15-åringen, som han hadde vært utro med.


«Jeg kunne drepe for å få deg tilbake. Uten deg dør jeg selv», skrev han i en tekstmelding til sin kjæreste i forkant av drapet.

Han beskriver også hvordan han vil gjøre det.


Kjæresten sier at hun ikke oppmuntret til drap. Men i en tekstmelding har hun gitt 16-åringen følgende beskjed: «Jeg klarer ikke sitter her type tre seter bortenfor henne på T-banen. Hun skal dø».


På en fest 6. juni skal gutten ha gått en tur med den ett år yngre jenta og drept henne. Noen timer etter ble han og kjæresten pågrepet.

Rettssaken mot de to innledes 19. august.

DREPT: Therese ble bare 15 år gammel. Foto: Jan Düsing
DREPT: Therese ble bare 15 år gammel. Foto: Jan Düsing Vis mer