LYSER OPP: Bomber og nødbluss lyser opp himmelen i Gaza, hvor angrepene har fortsatt natt til tirsdag. Der befant blant andre Farah Baker (16) seg, som tvitret fra angrepet.
LYSER OPP: Bomber og nødbluss lyser opp himmelen i Gaza, hvor angrepene har fortsatt natt til tirsdag. Der befant blant andre Farah Baker (16) seg, som tvitret fra angrepet.Vis mer

- Jeg klarer ikke slutte å gråte. Det er mulig at jeg kommer til å dø i natt

18 personer, 13 palestinere og 5 israelere, rapportert drept på Gazastripa i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Etter at Israels statsminister Benjamin Netanyahu mandag sa at at offensiven mot Gazastripen kommer til å bli langvarig, har bombeangrepene fortsatt.

I natt melder nyhetsbyrået AFP at minst 13 palestinere er drept i byen Rafeh og flykningeleiren Bureij.

Samtidig foregår det også bombeangrep mot Gaza by natt til tirsdag.

Derfra rapporterer den palestinske 16-åringen Farah Baker direkte på Twitter hva hun ser og hører i det hun kaller den verste natta i Gaza i år, noe som har fått mye oppmerksomhet på mikrobloggingstjenesten i natt.

Over 1000 drept Hun og familien bor i nærheten av Shifa-sykehuset, Gazas ekvivalent til Rikshospitalet, som ble truffet av et rakettangrep mandag.

- Jeg klarer ikke slutte å gråte. Det er mulig at jeg kommer til å dø i natt, tvitrer hun.

Baker skriver videre at hun og hennes seks år gamle søster sitter i mørket, fordi strømmen er borte, og har ikke mulighet til å gå ut av huset på grunn av rakettene. Lyden av bombenedslag, droner og kampfly avløser hverandre, opplyser hun.

- Når søsteren min på seks år hører rakettene falle, holder hun hendene foran ørene og gråter slik at hun ikke skal høre bombene, skriver 16-åringen.

Samtidig er fem israelske soldater drept ved grensen til Gazastripa. Det opplyser det israelske forsvaret tirsdag morgen.

1100 palestinere er drept siden starten på den siste Gaza-konflikten i begynnelsen av juli, mens rundt 50 israelere, de fleste av dem soldater, har også mistet livet i krigshandlingene.

En uoffisiell våpenstillstand ble brått avbrutt av nye rakettdrønn på begge sider av grensen mandag.

Netanyahu talte til nasjonen kort tid etter meldingen om at bombekastergranater avfyrt fra Gazastripen hadde slått ned i Eshkol-regionen sør i Israel. Fire israelske soldater ble drept og tolv såret i angrepet, som Hamas væpnede fløy raskt tok ansvaret for.

Lekeplass truffet Like etterpå ble fem Hamas-opprørere skutt og drept i en skuddveksling like i nærheten av der granaten slo ned, ifølge israelske styrker. Opprørerne skal ha kommet inn i Israel via underjordiske tunneler.

- Israelske borgere kan ikke leve med trusselen fra raketter og dødstunneler. Vi vil ikke stoppe bakkeoperasjonen uten å ødelegge tunnelene som kun har som formål å sørge for at våre innbyggere blir drept, sa Netanyahu.

Markeringen av slutten på fastemåneden ramadan ble dramatisk for mange av Gazas innbyggere. Etter angrepene på israelsk side av grensen mottok tusenvis av palestinere i utkanten av Gaza by tekstmeldinger og telefonoppringninger fra den israelske hæren. Der ble de bedt om å flykte fra hjemmene sine.

- Innbyggerne på Gazastripen må fjerne seg fra områder hvor Hamas opererer fordi vi kommer dit og det vil bli smertefullt, sier militær stabssjef Benny Gantz ifølge AFP.

Kort tid etter ble en lekeplass i flyktningleiren Shati ved stranda i Gaza by truffet av en rakett, der tolv barn ble drept. De sårede og drepte ble fraktet til Shifa-sykehuset, som også ble rammet av et rakettangrep.

Hamas sier at det er Israel som er skyld i begge disse angrepene, mens IDF hevder at de ikke har utført noen angrep i disse områdene og at feilavfyrte Hamas-raketter, som var ment å treffe Israel, står bak.

FNs sikkerhetsråd vedtok natt til mandag en enstemmig uttalelse som ber om en umiddelbar våpenhvile på Gazastripen. I uttalelsen ble det uttrykt «en sterk støtte» til en umiddelbar og uforbeholden humanitær våpenhvile», som gjør det mulig å få nødvendig hjelp inn på Gazastripen.

RAMADAN-AVSLUTNING: Slik ser det ut over Gaza by på avslutningsdagen til fastemåneden Ramadan. Foto: NTB Scanpix
RAMADAN-AVSLUTNING: Slik ser det ut over Gaza by på avslutningsdagen til fastemåneden Ramadan. Foto: NTB Scanpix Vis mer