- Jeg klør og vil ha dame

Keiko i telepatisk samtale med dyretolker!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang siden han kom til Norge, har en åpenhjertig Keiko snakket ut om tilværelsen på Halsa. Det er ikke småtterier han kan fortelle til dyretolker Astrid Moe, som sammen med to elever har hatt telepatiske samtaler med spekkhoggeren.

- Det viktigste han sa til meg, var at han føler han befinner seg mellom to verdener. Han mangler tilhørighet, sier Moe til Adresseavisen.

- Keiko irriterer seg over alle båtene som omringer ham, men han synes det er kjempehyggelig med alle menneskene på brygga.

Vil ha dame

- Dessuten fortalte Keiko at han klødde fælt på ryggen. Etterpå så jeg radiosenderen i ryggfinna, så jeg tror han siktet til den, sier Moe.

Keiko er på jakt etter en kjæreste, men i motsetning til andre kjendiser som boltrer seg i tilbud, ser det ikke lyst ut for spekkhoggeren.

- Han sier han er på søken etter en make. Men han tviler på at han klarer å finne en. Kanskje er det dette som har gjort Keiko så slapp, sier Moe.

De åpenhjertige samtalene ble påbegynt tirsdag denne uka, da Moe og to av elevene hennes ved Flammehuset tok turen fra Ålesund til Halsa. Den ene eleven hadde spekkhoggerangst, og det var kanskje grunnen til at de trengte noen dager før de fortalte offentligheten hva Keiko hadde sagt i de telepatiske samtalene.

Ingen kommentar

Én ting er i hvert fall sikkert. Keiko har forstått hvem det lønner seg å snakke med.

Da VGs Freddy Kongsberg gjorde intense og langvarige forsøk på å få en telepatisk kommentar fra spekkhoggeren tirsdag, holdt Keiko klokelig kjeft.

For betroelsene han ga Astrid Moe - blant annet «Selv om jeg var fanget, hadde jeg på en måte en frihet. Nå som jeg er fri, er jeg likevel fanget» - kunne fort blitt feilsitert og tatt ut av sammenhengen i landets største avis.

Men det spørs vel likevel om noen tar Keikos samtaler med Astrid Moe for god fisk...

Gjenfødt

Flammehusets hjemmesider kan du lese om andre telepatiske samtaler med dyr. Blant annet historien om den aggressive og nervøse hunden Tina som mislikte halsbåndet sitt, og heller ville ha en rød sele, og om høna Synnøve Solbakken som fortalte at hun hadde forstoppelse.

For ikke å snakke om katten Samurai som ble gjenfødt som katten Egon, etter at Moe hadde snakket med ham på de evige jaktmarker!

GOD TONE: Her er Astrid Moe i samtaler med hunden Tina. Vi har ikke brakt på det rene om dette er den samme Tina som var sint og nervøs fordi hun ville ha rød sele (se siste avsnitt).
VIL KOSE: Keiko vil ha kjæreste, men tror han ligger dårlig an. Da er det godt å vite at det finnes flere fisk i sjøen. Kanskje journalist Sharah Oliver fra The Mail on Sunday er et greit valg?