- Jeg kom inn til mitt livs største sjokk

Venninnen til Roger Gundersens enke hevder enka (55) satte overdose på mannen da han sov.

VENNINNEN VITNER: Venninnen til Roger Gundersens enke vitner i Nordre Vestfold tingrett i dag. Foto: Torbjørn Berg
VENNINNEN VITNER: Venninnen til Roger Gundersens enke vitner i Nordre Vestfold tingrett i dag. Foto: Torbjørn BergVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HORTEN (Dagbladet): Venninnen til Roger Gundersens enke (55) forklarte seg i Nordre Vestfold tingrett i dag. Det var denne venninnen som først varslet politiet om enkas medvirkning til Roger Gundersens overdose.

Den natten Gundersen døde ringte den nå tiltalte enka venninnen og sa at hun måtte komme hjem til dem. Venninnen fortalte i retten i dag at hun gikk inn til sitt livs sjokk.

 - Da jeg kom inn døra så ba hun meg komme inn i stua og sette meg. Hun sa at Roger lå død oppe på soverommet. På det tidspunktet skjønte jeg ingen ting. Hun var helt rolig og samlet i den situasjonen, sa venninnen.

- Sov i heroinrus - Det hun sa var at det var meningen at de to skulle ta livet av seg sammen den kvelden. De skulle først gå opp å sette hver sin sprøyte med heroin, men uten at de skulle dø av den. Nede sto det champagne og glass. Det var meningen at de skulle drikke denne champagnen før de skulle gjøre det sammen.

Enka skal ha fortalt venninnen at hun satt en sprøyte på ektemannen mens han sov i heroinrus.

- Hun fortalte at hun flere ganger at hun hadde satt en sprøyte på Roger fordi han allerede hadde sovnet av den første. Hun hadde gjort dette for at han skulle slippe å være våken da han døde, for han skulle gjort det likevel, fortalte venninnen i retten.

- Pute over ansiktet Venninnen forteller at hun oppfattet at ekteparet hadde en slags selvmordspakt, men at enka ikke turte å fortelle mannen at hun ikke ville gjennomføre den.

- Hun fortalte også at hun tok en pute over ansiktet hans for å hindre dødskramper, sa venninnen om den tiltalte enken.

Den natten Roger Gundersen døde skal også tiltalte ha snakket med en annen person over telefon. Venninnen forteller at hun hørte at tiltalte fortalte noe av det sammme til denne personer.

I RETTEN: Bistandsadvokat Fridtjof Feydt og aktor Petter Sødal i retten. Foto: Torbjørn Berg
I RETTEN: Bistandsadvokat Fridtjof Feydt og aktor Petter Sødal i retten. Foto: Torbjørn Berg Vis mer

I politavhør har vedkommende, som skal vitne i retten senere i dag, sagt at han ikke hørte noe slikt.

Etter spørsmål fra tiltaltes forsvarer Truls Dramer forteller vitnet at hun på grunn av fysisk sykdom har gått på mindre doser morfin i en lengre periode. Fra august 2009 til januar 2010 var denne dosen trappet opp. Vitnet understreker at hun ikke har ruset seg og dette ikke påvirket hennes virkelighetsoppfatning.

Venninnen sa i retten i dag at hun gjentatte ganger i tiden etter dødsfallet presset tiltalte på at hun måtte gå til politiet. Hun besluttet til slutt selv at hun måtte gjøre dette.

- Spesielt da jeg fikk et sterktere og sterkere inntrykk av at det også var økonomiske motiver bak dette, sa hun i retten.

Sjokket, foranledningen for at hun kom til venninnen og frykten for at venninnen også ville ta livet sitt førte til at hun først gikk inn i en beskyttersituasjon.

Hun innrømmer at hun dødsnatta kan ha sagt til den nå tiltalte venninnen at hun ikke skulle si noe mer enn å svare på det hun spurte om.

- Trykket ned sprøyten selv Den tiltalte enka har en annen forklaring. Hun sier at hun hjalp ektemannen med sprøyten men at det var han som selv trykket ned stempelet.

Enka mener vitnet forklarer seg som hun gjør fordi hun er sjalu.

DØDE: Roger Gundersen. Foto: Arnt E. Folvik
DØDE: Roger Gundersen. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Venninnen fortalte i retten at også hun trodde at Roger Gundersen hadde kreft.

- Jeg tror hun trodde hun gjorde det eneste riktige der og da, sier venninnen om tiltalte.

Hun svarte i retten «nei» på spørsmålet om tiltalte hadde sagt at hun ble truet til å gjøre dette.