INGEN GRILLING: Carl Erik Aadnøy i hagen på Jæren i morges. Foto: Therese Tjelta
INGEN GRILLING: Carl Erik Aadnøy i hagen på Jæren i morges. Foto: Therese TjeltaVis mer

- Jeg kom litt for sent på jobben i morges

Grillplanene gikk ikke helt i boks på Jæren - Carl Erik våknet til 60 centimeter med snø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Carl Erik Aadnøy (33) er glad i snø og var kjempefornøyd da det kom nesten 30 centimeter snø i Nærbø på Jæren i går. Da han våknet i dag hadde det kommet nesten 30 centimeter til.

Plutselig gikk det opp for ham at grillen fortsatt stod ute i hagen etter i sommer.

- Vi løp ut i hagen for å hente inn grillen da vi så at den stakk så vidt opp over snøen. Og vi som skulle grille i dag, spøker Aadnøy.

Etter litt morsomheter i hagen, ble Aadnøy og samboeren nødt til å måke innkjørselen for å komme seg på jobb.

Måker nabolaget På grunn av de store snømengdene er brøytemannskapene flere steder nødt til å prioritere de store veiene - noe som betyr at ikke alle veier i nabolag blir brøytet.

- Alle naboene måtte bidra i morges, ellers kommer ingen seg på jobb. Heldigvis kom det etterhvert en traktor, men jeg ble litt forsinka på jobb, sier Aadnøy.

Nå håper han ikke snøen forsvinner like raskt som den har kommet.

- Det er jo skamkjekt for barna. Hadde det vært som dette hele vinteren hadde det vært fantastisk, men ofte kommer det regn, og alt smelter igjen. Nå håper vi på hvit jul, sier han.

70 centimeter Det var ikke bare Aadnøy i Nærbø som våknet til et hvitt landskap i morges. Det meldes om snørekorder minst tre steder i Rogaland i dag:

SNØ-SJOKK: Carl Erik Aadnøy forteller at han skvatt litt da han så ut av vinduet i morges. Sammen med naboene måtte han ut og måke veiene i nabolaget. Foto: Carl Erik Aadnøy
SNØ-SJOKK: Carl Erik Aadnøy forteller at han skvatt litt da han så ut av vinduet i morges. Sammen med naboene måtte han ut og måke veiene i nabolaget. Foto: Carl Erik Aadnøy Vis mer

• Sviland - 70 centimeter
• Ims - 50 centimeter
• Hognestad - 40 centimeter

- Det har blitt en del snø for rogalendingene, og jeg kan ikke utelukke flere byger utover dagen i dag, spesielt i den sørlige delen av fylket, sier Kjersti Opstad Strand, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

I løpet av kvelden vil vestlendingene få en liten pause fra all snøen, men til gjengjeld vil vinden ta seg opp.

- Også i morgen holder vinden seg, og det vil blåse opp til liten storm, og til dels full storm langs kysten sør i Rogaland. Rogalendingene må nok følge nøye med på værmeldingene denne helga, sier Strand.

SNØLEK: Komplett kaos og innesnødde biler, ubrøyta veier, stengte skoler og barnehager. Det er realiteten på Nærbø i dag. Bildet er tatt på vei til barnehagen, midt i veien. Ingen sjanse til å bruke bil, skriver Grete Halsne, som jobber i Bjorhaug barnehage. Foto: Grete Halsne
SNØLEK: Komplett kaos og innesnødde biler, ubrøyta veier, stengte skoler og barnehager. Det er realiteten på Nærbø i dag. Bildet er tatt på vei til barnehagen, midt i veien. Ingen sjanse til å bruke bil, skriver Grete Halsne, som jobber i Bjorhaug barnehage. Foto: Grete Halsne Vis mer