Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kom over en bakketopp, og så var veien borte

Elektrikeren Bjørn Volden (62) hoppet med bilen over brua som flommen tok.

BRUA FORSVANT: Vannet har trolig gravd vekk massen rundt brukarene og forårsaket kollapsen. MMS-foto: Reidar Lundestad
BRUA FORSVANT: Vannet har trolig gravd vekk massen rundt brukarene og forårsaket kollapsen. MMS-foto: Reidar Lundestad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): 30 innbyggere i Susendal i Hattfjelldal i Nordland ble i dag isolert etter at to elver gikk over sine bredder og tok veien og ei bru.

Elektrikeren Bjørn Volden var på vei inn i det flomrammede området for å hjelpe til i dag tidlig, da han plutselig fikk seg en høyst ufrivillig luftetur.

- Jeg skulle dit for å koble opp et aggregat hos noen som hadde mistet strømmen. Jeg kom over en bakketopp og så var veien borte, sier Volden til Dagbladet.no.

Brua på fylkesveien hadde kollapsa. Veien var borte.

- Det gikk fort. Jeg rakk så vidt å ha foten på bremsen før jeg gikk utfor, sier han.

- Spratt opp

Volden føk over elva i Toyota Hiace-en.

- På motsatt side lå litt av brudekket på skrå. Jeg traff det med forhjulene og spratt opp og ble kasta opp på kanten av det andre brukaret, sier Volden til Dagbladet.no.

Elektrikeren fikk seg en hard smell i ryggen da forhjulene traff brurestene. Han er nå på sykehus, og skal opereres i løpet av kvelden.

- Jeg har fått beskjed om at jeg røket en virvel i ryggen. Jeg fikk voldsomt vondt y ryggen med en gang, men nå går det forbausende bra, sier han.

- Hva tenkte du da du kjørte over?

- Jeg tenkte at dette var den siste kjøreturen. Det var tre-fire meter ned i elva. Hadde ikke bilen hoppet opp på riktig side, så hadde jeg havna ut i vannet og da hadde jeg nok ikke kommet meg ut. Jeg hadde så vondt i ryggen at jeg ikke klarte å bevege meg, sier Volden.

Fløyet med luftambulanse

En person som bor rett ved brua kom raskt til stedet. Han ringte etter ambulanse. Men den kom seg naturlig nok ikke inn på det isolerte området. Derfor måtte Volden hentes med luftambulanse til sykehuset i Mo i Rana.

Han innser at han har hatt flaks.

- Jeg må nok si det. Det var helt utrolig, sier han.

Politiet fikk meldingen om flommen klokka 8.28 søndag.

Vannet i området har sunket i løpet av dagen, og det ordnes med å skaffe omkjøring.

Einar Sørmo bor på en av gårdene som ble isolert i området.

- Elva har gått ned litt. Kommunen har også vært her og gravd litt, så vi ikke flyter helt bort, sa han til Dagbladet.no i 17.00-tida i kveld.

- Nå holder vi på med å lage en vei så vi kommer oss rundt vannet, sier han.

Ifølge Helgeland Arbeiderblad skal situasjonen skal være vanskelig for en hjortefarm som ligger mellom de to elvene fordi vannet har revet ned deler av gjerdene.

HOPPET OVER ELVA: Bjørn Volden. Foto: Privat
HOPPET OVER ELVA: Bjørn Volden. Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling