Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kom til landet i går. Da vi kom opp til hotellrommet mitt var smykkene borte

Ghanesisk konge sier han ble robbet for kongelige regalier på Oslo Plaza.

FRASTJÅLET KOFFERT:  Otumfuo Osei Tutu II (nummer to fra høyre) bra frastjålet en koffert da han ankom Oslo Plaza i går. Her er han sammen med fungerende rektor ved Høyskolen i Oslo Frode Eika Sandnes i dag. Foto: Henning Lillegård.
FRASTJÅLET KOFFERT: Otumfuo Osei Tutu II (nummer to fra høyre) bra frastjålet en koffert da han ankom Oslo Plaza i går. Her er han sammen med fungerende rektor ved Høyskolen i Oslo Frode Eika Sandnes i dag. Foto: Henning Lillegård. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kongen av regionen Ashanti i Ghana ble i går ettermiddag frastjålet en koffert på Plaza hotell. Kofferten skal angivelig ha inneholdt uerstattelige regalier i gull.

- Jeg kom til landet i går. Da vi kom opp til hotellrommet mitt så var smykkene borte, forteller Ashanti-kongen, Otumfuo Osei Tutu II til Dagbladet.

Smykkene skal ha vært i familien i flere generasjoner, men kongen vil ikke si noe mer om tyveriet.

- Dette må nesten politiet uttale seg om, sier han.

Fanget på video Politiet i Oslo bekrefter det grove tyveriet.

- Vi mottok en anmeldelse fra den delegasjonen i går i 15-tiden. Episoden er plukket opp av overvåkningskameraene på hotellet. Her ser man at det en person som går ut med en koffert fra lobbyen, sier etterforskningsleder Marius Erlandsen ved Grønland politistasjon.

- Når det gjelder hva som er stjålet, kan jeg ikke bekrefte dette, men  forholder jeg meg til hva fornærmede sier.  Han sier da at dette er store verdier, sier Erlandsen.

Politiet ser alvorlig på saken.

- Vi prioriterer saken, men er helt i innledningsfasen i etterforskningen. Vi jobber ut fra overvåkningsbildene  med å identifisere gjerningspersonene. Bildene er i første omgang distribuert internt i politiet, opplyser Erlandsen.

- Veldig synd Ashanti er den største regionen i Ghana og kjent for sitt gull.  Kongen er i Norge blant annet for å delta på The Norwegian-African Business Association (NABA).

  - Det vi vet er at kongen kom i går, sammen med en delegasjon. Da de skulle sjekke inn ble én bagasjeenhet stjålet. Jeg vet ikke helt hva som lå i kofferten, men det var enkelte ting som han har med på offisielle oppdrag, som har stor affeksjonsverdi og som er arvet gjennom generasjoner, sier Eivind Fjeldstad, daglig leder i NABA til Dagbladet.

- Det er veldig synd at dette har skjedd, men kongen har uttrykt at han ønsker å fortsette programmet. Det er vi veldig fornøyd med. Vi har også fått en forsikring fra politiet om at de prioriterer saken og de skal ha veldig gode bilder fra overvåkningskameraet.

PÅ NORGESBESØK:  Den ghanesiske kongen er i Norge blant annet for å delta på The Norwegian-African Business Association et arrangement det har vært reklamert for over store deler av Oslo. Foto: Henning Lillegård
PÅ NORGESBESØK: Den ghanesiske kongen er i Norge blant annet for å delta på The Norwegian-African Business Association et arrangement det har vært reklamert for over store deler av Oslo. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media