- Jeg kom til mannens hotellrom. Han kysset og ga meg et kondom

Slik kjøper norske menn sex av barn.

BETALER: Denne 64-åringen ble overvåket i et halvt år før han ble pågrepet. Det enorme bildemateriale viser ham med unge gutter i Siem Reap i Kambodsja. Bildet viser at mannen gir penger til en ung gutt fra Siem Reap. Foto: Politiet i Siem Reap
BETALER: Denne 64-åringen ble overvåket i et halvt år før han ble pågrepet. Det enorme bildemateriale viser ham med unge gutter i Siem Reap i Kambodsja. Bildet viser at mannen gir penger til en ung gutt fra Siem Reap. Foto: Politiet i Siem ReapVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SIEM REAP (Dagbladet): 64-åringen på bildet har tidligere jobbet som psykolog ved ungdomskontoret til Oslo kommune. Han er dømt for besittelse av overgrepsbilder av barn i Norge. Nå viser bilder og vitnemål Dagbladet har fått tilgang til hvordan han i Kambodsja betaler en rekke barn penger og pleier nær omgang med dem.

Etter seks måneders intens jakt på den 64-årige nordmannen i byen Siem Reap nordvest i Kambodsja, hadde organisasjonen APLE (Action Pour Les Enfants) så mange bilder fra skjult kamera av nordmannen, sammen med unge gategutter, at de valgte å overlate bevisene til politiet.

Det enorme bildematerialet fra APLE viser nordmannen mens han bader sammen med flere unge gutter fra Kambodsja, og at han betaler penger til en ung gutt utenfor et kjøpesenter.

Ga mobiler 20. januar 2010 ble mannen pågrepet i sentrum av Siem Reap. Politiet hadde da avhørt en ung gutt som hadde besøkt nordmannen på hans hotellrom. Gutten hadde da 40 dollar på seg, og forklarte dette til lokalt politi like før pågripelsen:

- Jeg kom til mannens hotellrom og han klemte og kysset meg, og ga meg etter hvert et kondom som jeg fikk beskjed om å sette på penis. Mister Rock (som 64-åringen kalles av de lokale guttene, journ.adm.) tok også på seg et kondom. Deretter lekte han med penisen min og puttet den i munnen før han onanerte seg selv til han kom.

40 dollar - Etterpå fikk jeg 40 dollar, forklarer gutten.

Da saken kom opp for retten i september 2010, trakk gutten hele sin forklaring og fortalte at han aldri hadde hatt sex med 64-årigen.

Grafikk: Dagbladet/Kjell Erik Berg
Grafikk: Dagbladet/Kjell Erik Berg Vis mer

APLE mener gutten eller hans familie må være bestukket.

Nekter Denne uken møtte Dagbladet 64-åringen i fengselet i Siem Reap, hvor han har sonet siden januar 2010. I juli slipper han ut.

Han benekter overfor Dagbladet å ha betalt gutten for sex. Hvorfor gutten først forklarte at han hadde sex med 64-åringen mot betaling, forklarer nordmannen slik:

- Dette har gutten forklart fordi han trodde at hans familie i så fall ville ha rett på mer erstatning. Jeg har hørt at gutten skal ha blitt lovet en motorsykkel, sier 64-åringen.

Dagbladet får opplyst fra en fengselsbetjent at nordmannen får jevnlige besøk av unge gutter, og noen ganger også jenter, i fengselet. Disse opplysningene er ikke bekreftet.

Han er dømt for besittelse av overgrepsbilder av barn i Norge. Nå har politiet i Kambodsja funnet det samme på hotellrommet hans der.

TATT AV POLITIET: Mannen ble overvåket i et halvt år før han ble pågrepet. Dagen etter pågripelsen av nordmannen beslagla politiet alle eiendelene fra mannens rom på gjestehuset 7-inn i sentrum av Siem Reap. Her gjennomgår politiet eiendelene med mannen noen dager etter pågripelsen Foto: Politiet i Siem Reap
TATT AV POLITIET: Mannen ble overvåket i et halvt år før han ble pågrepet. Dagen etter pågripelsen av nordmannen beslagla politiet alle eiendelene fra mannens rom på gjestehuset 7-inn i sentrum av Siem Reap. Her gjennomgår politiet eiendelene med mannen noen dager etter pågripelsen Foto: Politiet i Siem Reap Vis mer

Politi fant hundrevis av barnepornografiske bilder på hotellrommet til nordmannen (64). I tillegg beslagla de glidekrem, dildo, kondomer, leker og potenspiller.

Rystende bilder Dagbladet har fått tilgang til beslaget, og de rystende bildene viser nakne gutter som poserer i seksuelle posisjoner i dusjen og i senga.

På et av motivene ligger en europeisk gutt på en seng og onanerer. På et annet leker to små gutter med hverandres kjønnsorganer.

Noen bilder viser nærbilder av gutters kjønnsorgan. Enkelte av bildene viser gutter som kan være helt ned i ti års alderen.

Sexleketøy Ifølge politiet er det flest europeiske gutter på bildene fra mannens kamera. Flere av bildene har påtrykt en nettadresse og er etter all
sannsynlighet lastet ned fra Internett.

Han hadde også flere medisinske preparater.

Beslagbildene viser at mannen oppbevarte potenspillene Kamagra. Salven Jacutin, som brukes til å dempe utslett rundt kjønnsorganet, Pevaryl-krem mot underlivsplager, Limsil-krem mot fotsopp og Noroxin mot urinveisinfeksjon var også å finne blant mannens mange medisinske produkter.

Mange gutter Blant nordmannens beslaglagte eiendeler fant politiet også en håndkontroll til en spillkonsoll og en billig håndholdt spillmaskin.
Enkelte av bildene viser nærbilder av guttenes kjønnsorgan.

FATTIGDOM: På nyttårsaften var Siem Riep fylt til randen av fulle og feststemte turister. Overalt løp små barn rundt og tigget penger eller samlet flasker. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
FATTIGDOM: På nyttårsaften var Siem Riep fylt til randen av fulle og feststemte turister. Overalt løp små barn rundt og tigget penger eller samlet flasker. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer

En del av guttene kommer fra Kambodsja, men de fleste av guttene er europeiske. Ifølge politiet i Kambodsja er ikke alle barna identifiserte.