- Jeg kommer aldri til å forstå hvorfor han gjorde det

Nær venninne av Saeid Ahmadzadeh (41) kommer aldri til å finne ro.

POLITISK AKTIV: Saeid Ahmadzadeh var politisk aktiv i Iransk kommunistparti og demonstrerte ofte mot presteregimet i hjemlandet. Her er han på demonstrasjon 1. mai i år, sammen med jentene på sju og ni år. Onsdag denne uka ble hele familien funnet drept. Foto: Privat
POLITISK AKTIV: Saeid Ahmadzadeh var politisk aktiv i Iransk kommunistparti og demonstrerte ofte mot presteregimet i hjemlandet. Her er han på demonstrasjon 1. mai i år, sammen med jentene på sju og ni år. Onsdag denne uka ble hele familien funnet drept. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): I dag fikk pårørende og venner av den drepte familien på Mortensrud se likene på Rikshospitalet.

- Vi kommer nettopp fra sykehuset, der vi fikk sett på likene, forteller Iran Morovati, som er nær venninne av den antatte drapsmannen Saeid Ahmadzadeh (41).

- Fryktelig vondt Det var rundt ti fra den nærmeste familien tilstede, for Iran var det viktig å se de døde kroppene.

- Det var fryktelig vondt å se dem. Jeg forstår ikke hvorfor Saeid gjorde det, det spørsmålet kommer jeg til å ta med meg i grava, men nå aksepterer jeg at det faktisk har skjedd.

- Nå må vi gå videre og sørge sammen. Det er viktig at vi tar vare på hverandre nå, sier Iran, som er sammen med søsteren til drapsmannen når Dagbladet snakker med henne.

- Kvalte og druknet I dag ble den foreløpige obduksjonsrapporten klar, den viser at Saied kvalte kona Nadira El Bich (37) og druknet de to eldste døtrene på sju og ni. Dødsårsaken til babyen på 14 dager er ennå ikke klar.

- Rettsmedisinerne har også antydet tidspunktene der døden inntraff for ofrene, men dette holder vi for oss selv nå mens etterforskningen pågår, sier Hanne Kristin Rohde, politiinspektør ved volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Dagbladet kjenner til at det skal være uenighet Saeid, som utslettet hele familien, skal gravlegges sammen med de fire jentene.