- Jeg kommer aldri til å jobbe i First House

- For jeg er ikke sånn, sier Jens Stoltenberg.

NY JOBB:Jens Stoltenberg begynner 1. oktober som NATOs generalsekretær, og skal ha den jobben i fem år. Det er ikke aktuelt å gå til First House etter det, slår han fast. Bildet er tatt i det gamle sentralstyrerommet på Youngstorget. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY JOBB:Jens Stoltenberg begynner 1. oktober som NATOs generalsekretær, og skal ha den jobben i fem år. Det er ikke aktuelt å gå til First House etter det, slår han fast. Bildet er tatt i det gamle sentralstyrerommet på Youngstorget. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jens Stoltenberg ble på et pressetreff i dag ble spurt om hva han synes om at tidligere nære medarbeidere har gått til First House. Han sa at han regner Jan-Erik Larsen og Bjarne Håkon Hanssen som venner, men at han treffer dem sjelden.

- Deres valg - Folk bestemmer selv hva de vil jobbe med, og jeg vil ikke karakterisere dem. Da har gjort sine valg. Men jeg kommer ikke noen gang til å jobbe i den bransjen, sa Stoltenberg.

På spørsmål om hvorfor svarte han:- For jeg er ikke sånn.

Bruker Jens For et par uker siden sa Ap-sekretær Raymond Johansen til Dagbladet at det har vært irritasjon i Ap over at tidligere nære medarbeidere av Stoltenberg har brukt denne relasjonen aktivt i markedsføringen av First House og deres tjenester.

- Jeg kjenner ikke til hvordan de har markedført sine oppdrag, derfor kommer jeg ikke til å kommentere det, sier Stoltenberg.

- Johansen sa også at de bidrar til å gjøre politikk til kjøp og salg, noe som svekker politikkens troverdighet. Er du enig i det? Åpenhet og ryddighet - Jeg overlater til Raymond å svare på dette. Men det er viktig med størst mulig åpenhet og ryddighet om bransjen. Det er viktig at vi har regler for overgangen mellom politikk og kommunikasjonsbransjen. Det kan vurderes om det også skal være regler for mer åpenhet, men det er en sak som det er opp til stortingsgruppa å jobbe med, sier Stoltenberg.- - Vondt og godt Stoltenberg sier det er både vondt og godt å gå av som Ap-leder og forlate norsk politikk.- Det er både vemodig og godt. Jeg har drevet med politikk siden jeg var 14 år, og fra lørdag har jeg ingen tillitsverv. Jeg skal slutte  med noe med noe drevet med lenge, det er en vond ting. Jeg vil savne norsk politikk og Norge, men er glad for å begynne med nye oppgaver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer