- Jeg kommer hvis dere vil ha meg

Tonya Harding (26) - som forlot Lillehammer-OL i tårer - planlegger sitt comeback. Akkurat det er ikke spesielt oppsiktsvekkende. Men følgende og meget eksklusive telefonbeskjed fra hennes agent David Hans Schmidt i Phoenix, Arizona, tar norsk idrett med kalosjene på: - Tonya ønsker å representere Norge under Nagano-OL neste vinter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

David Hans Schmidt sier til Dagbladet at Tonya Harding var overveldet over den mottakelsen hun fikk i Norge for tre år siden. Og - da NRKs Petter Nome dro til hjembyen Portland i staten Oregon for å filme morgendagens utgave av Gringos kom minnene på glid. Så til de grader på glid at kamerat Schmidt i forrige uke sendte en sensasjonell fax til NRK-huset på Marienlyst.

Etter takk for sist og andre høfligheter siterer vi følgende avsnitt på Tonyas morsmål:

«As for other information on Tonya, we are still considering an Olympic return in 1988 in Japan, but if so, we would have to skate for another country because the United States Figure Skating Association will probably never forgive her. And on that note, Tonya wants me to express to the good people of Norway that she would be HAPPY ro represent the friendly Norwegians at the next Olympics in Nagano. Afterall, Tonya (with her blond hair) looks like you people».

Kort fortalt på norsk: Tonya vil til Nagano, men i USA vil hun aldri bli tilgitt. Derfor ber hun Mr. Schmidt å fortelle samtlige gode nordmenn at hun vil bli veldig GLAD hvis hun kan representere Norge i Japan. For tross alt så likner hun jo (med alt sitt blonde år) på oss.

Sammen med Nome

I morgen kveld kan du se Tonya Harding tre år etter Lillehammer-OL sammen med Petter Nome. Her og nå får du mer fra Tonyas agent Hans David Schimdt:

- Tonyas inntrykk av nordmenn er at dere er blant de vennligste menneskene i verden. Av alle land hun har vært i har hun aldri følt seg mer velkommen enn hun gjorde på Lillehammer. Og dette på tross av alt det som skjedde i forkant av lekene.

- For Tonya er Norge et land der man ikke dømmer og bryr seg om skandaler.

Comeback i ørkenen

22. februar gjør Tonya Harding sitt offisielle comeback på Hotell Flamingo Hilton i Reno, Nevada. Det er i ørkenen. Men før det skal hun vise seg fram på en av de nasjonale TV-stasjonene i USA.

- Vi skal gjøre et TV-show før Reno, men hvor og når er foreløpig ikke offisielt. Den kunngjøringa kommer først i neste uke, sier David Hans Schmidt.

Tonya Harding kom til Lillehammer seks kilo for lubben. Hun dro igjen i et spann av tårer. Men nå er overvekta borte og øynene tørre. Og fordi japanske Madori Ito har lagt opp er Tonya per dato visstnok den eneste jenta som kan utføre en «trippel axle».

Det er dette spranget - sammen med alt det andre som kan gi gullmedalje - Tonya Harding nå ønsker å ta med seg til Nagano-OL. Etter snart tre år i frustrasjon, og etter enda en skilsmisse, har jenta endelig bestemt seg. Hun vil tilbake - men trenger et land å konkurrere for.

Og:

Førstevalget er Norge.

- Tonya ønsker å representere Norge i Nagano-OL, sier Harding-agent David Hans Schmidt

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer