- Jeg kommer ikke til å dra til Auschwitz

Men nå har Holocaust-fornekteren Richard Williamson tenkt å lese bok jødeutryddelsene.

UTSTØTT: Den britiskfødte biskopen Richard Williamson, medlem av det ultrakonservative Society of Saint Pius X. Foto: REUTERS/Jens Falk/SCANPIX
UTSTØTT: Den britiskfødte biskopen Richard Williamson, medlem av det ultrakonservative Society of Saint Pius X. Foto: REUTERS/Jens Falk/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Pavens benådning av Holocaust-fornekteren Richard Williamson vekket sterke reaksjoner blant både religiøse og politiske ledere verden over.

I et intervju med det tyske ukemagasinet Der Spiegel sier den kontroversielle biskopen at han nå akter å se nærmere på historien om andre verdenskrig og jødeutryddelsene.- Nei, jeg kommer ikke til å dra til Auschwitz. Jeg har bestilt boka av Jean-Claude Pressac. Den heter «Auschwitz: Teknikken og driften av gasskamerene». En kopi er sendt til meg, og jeg skal lese og studere den, sier britiskfødte Williamson.

Støttet seg på LeuchterI intervjuet forteller den lærde, katolske biskopen om hvordan den såkalte Leuchter-rapporten fra 1988 dannet grunnlaget for hans uttalelser om at «det ikke fantes gasskamre» i Nazi-Tyskland.

Leuchter-rapporten, skrevet av Fred A. Leuchter, hevder gasskamre var en praktisk umulighet den gangen. Men både Leuchter selv, med en bachelorgrad i kunst og hans metodiske arbeid, er blitt avksrevet som kvasivitenskapelig.

- Det virket rimelig på meg. Nå er jeg blitt fortalt at det er vitenskapelig motbevist. Jeg planlegger å se nærmere på det, sier Williamson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer