Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kommer ikke til å uttale meg om alle mulige regjeringsalternativ

Venstre-lederen om å felle regjeringen partiet støtter i dag.

SIV - SIV IKKE ? Venstre-leder Trine Skei Grande skal forklare landsmøtet i Ålesund denne helgen hva Venstre mener om samarbeidet med Frp og Siv Jensen, men ikke om "alle mulige regjeringsalternativ". Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet.
SIV - SIV IKKE ? Venstre-leder Trine Skei Grande skal forklare landsmøtet i Ålesund denne helgen hva Venstre mener om samarbeidet med Frp og Siv Jensen, men ikke om "alle mulige regjeringsalternativ". Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Venstre-leder Trine Skei Grande prøver å klargjøre foran helgens landsmøte i Ålesund hvordan partiet vil utnytte en maktposisjon etter stortingsvalget om et drøyt halvår.

- Vi ønsker Venstre i en blågrønn regjering med Høyre og Kristelig Folkeparti, gjentok Skei Grande i Politisk kvarter på NRK 2 fredag.

I Dagbladet i går tok partikollega og stortingsrepresentant Abid Raja et oppgjør med det han oppfatter han «tror ingen skjønner noe av» fra partiledelsens side om hvor Venstre står i regjeringsspørsmålet.

- Landsmøtet har fått et forslag til vedtak fra landsstyret om at vi skal inngå samarbeid med med Høyre og KrF. Samtidig sier Trine at borgerlig flertall ikke skal gi borgerlig regjering og at hun skal kaste Høyre og Frp ut av regjering for selv å tre inn. Det tror jeg ingen skjønner noe av. Jeg gjør det i hvert fall ikke. De kom som lyn fra klar himmel at vi etter etter valget skal finne på en sak for å felle regjeringen. Mange folk rister på hodet, sier Abid Raja til Dagbladet.

Høyre - Frp: - Nei

Det var i et intervju med VG onsdag at Trine Skei Grande mer enn antydet at Venstre ikke vil støtte vil støtte en Høyre-Frp-regjering slik partiet fortsatt gjør på fjerde året.

- Holder du muligheten åpen for at Høyre og Frp kan få fortsette i regjering i etter valget ? spurte avisa da.

- Nei, den makten må vi kunne bruke.

- Til hva da ? Det høres ut som om du bare sier at dere ønsker en annen regjering, men så etter valget vil ikke det få noen reelle konsekvenser.

- Jo, vi ønsker en blågrønn regjering og vi kommer til å bruke makten vår til å få det til, svarte Trine Skei Grande da.

Blågrønt

I morges ba programlederen i «Politisk kvarter» på NRK om en klargjøring av hvor Venstre står i regjeringsspørsmålet, etter at partiledelsen har skrytt av å ha fått gjennom 24 av 31 valgløfter i samarbeid med Høyre og Fremskrittspartiet.

- Lover du å felle Høyre-Frp-regjeringen for å forsøke å danne en Høyre-sentrum-regjering når du får sjansen?

- Jeg kommer ikke til å uttale meg om alle mulige alternativ som kommer til å skje etter et valg. Det jeg kan love velgerne er at Venstre går til valg på en blågrønn regjering, en Høyre, KrF og Venstre-regjering.

- Men du har sagt at du lover å felle en Høyre-Frp-regjering. Vil du gjenta det løftet for landsmøtet og for velgerne dine?

- Jeg tror reporteren har litt problemer med å finne et sitat om at jeg lover å felle noen regjering. Jeg har sagt at det er mange muligheter som kommer opp etter et valg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media