«Jeg kommer ikke ut, jeg kommer ikke ut»

- Folk skrek om hjelp, knuste ruter i panikk og tumlet rundt i røyk og stummende mørke.

<strong>FRYKT:</strong> - Det hersket panikk i gården. Jeg berget livet i siste liten, sier beboer Kim Skjelbred (35) til Dagbladet.no. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FRYKT: - Det hersket panikk i gården. Jeg berget livet i siste liten, sier beboer Kim Skjelbred (35) til Dagbladet.no. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er det verste jeg har opplevd. Det var full panikk og stupende mørkt i korridorer og trappeløp, brannen hadde slått ut det elektriske anlegget. Jeg ble livredd, men klarte å opptre noenlunde kaldt. Det, og at jeg bor i første etasje, reddet livet mitt, sier Kim Skjelbred.

Dagbladet.no møter ham utenfor den brannherjede bygården i Urtegata 31 lørdag ettermiddag, noen timer etter at han flyktet for livet. Han vil sjekke tilstanden i leiligheten sin i første etasje, men har ikke fått slippe inn i gården enda

- Nesten kvalt
Brannalarmen  natt til lørdag rev Kim Skjelbred ut av nattesøvnen.

-Enda en falsk brannalarm tenkte jeg irritert. Men jeg hørte bråk i gården, og sto for sikkerhets skyld opp. Det er jeg glad for i dag, sier Kim Skjelbred.
Han tittet ut i gangen og forsto med en gang at han var i alvorlige vanskeligheter.

-Røyken lå allerede tjukk. Jeg tok meg ut i korridoren og søkte meg fram mot rømningsdøra. Lyset var gått, det var stummende mørkt. Røyken holdt på å kvele meg. Jeg ga opp å komme meg ut den veien, og famlet meg tilbake mot leiligheten, sier Skjelbred.
Over seg hørte han lyden av andre beboere som kjempet for livet.

Desperate rop
-Jeg hørte folk som løp omkring i mørket. De knuste en rekke vindusruter. Over meg i etasjene hørte jeg en desperat stemme rope: «Jeg kommer ikke ut, jeg kommer ikke ut». Det var forferdelig, sier Kim Skjelbred.

Han vet ikke om personen som ropte omkom eller overlevde.

- Jeg fant inngangsdøra til leiligheten min, og fikk i siste liten opp vinduet til bakgården. Jeg hoppet ut og trakk frisk luft i lange drag. Røyken veltet ut av vinduene, og jeg så at tredje etasje sto i full fyr. Jeg klatret over et høyt plankegjerde, og veltet meg ned i trygghet på andre siden. Jeg fikk juling i fallet, men ble ikke skadd. Jeg vet at jeg er veldig heldig som reddet livet, og tenker på de som ikke klarte seg, sier Kim Skjelbred.

Pyroman-frykt
Han forteller om en bygård med beboere av mange nasjonaliteter.
- Jeg har bodd her i mange år, og har trivdes bra. Men det har vært et problem med mange falske brannalarmer. Det sløver den personlige beredskapen, og kunne kostet meg livet, sier Skjelbred.
- I fjor høst var det to mystiske branntilløp i gården. Når jeg tenker på det i dag, kjenner jeg en snikende frykt for at en pyroman har vært på ferde. Nå håper jeg etterforskningen gir oss svarene på hva som skjedde forut for dødsbrannen, sier Kim Skjelbred.

 

«Jeg kommer ikke ut, jeg kommer ikke ut»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer