- Jeg kommer til å drepe mor

Sa Bergens-kvinnen til legen. Så helte hun klorin i halsen på moren (88).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Først helte datteren (63) klorin i halsen på den 88 år gamle moren. Så prøvde hun å kvele henne med en pute. Halvannen uke senere døde 88-åringen.

Nå kommer det frem i Bergens Tidende at drapet var planlagt. Kvinnen fortalte en lege om drapsplanene to dager før det skjedde.

Virket opprørt

Den 63 år gamle datteren har selv forklart dette til politiet, sier etterforskningsleder Tore Salvesen til Dagbladet.no. Legen har også vært inne til avhør og bekreftet dette.

- Men jeg vil ikke gå i detalj på hva som ble sagt, sier Salvesen.

Kvinnen skal ha vært svært opprørt da hun innledet samtalen med legen med at hun kom til å drepe moren sin. Legen gikk ikke videre til politiet med opplysningene. Han oppfattet ikke uttalelsen som en reell drapsplan, men mer som et rop om hjelp. Etter å ha snakket lenge og vel med kvinnen, syntes han at hun roet seg ned. Politiet har ingen innvendinger mot legens vurdering av saken der og da.

- Det er lett å se ting i ettertid, men med de opplysningene legen hadde, er det ingenting som tyder på at han burde ha reagert annerledes, sier Salvesen.

To dager senere gjennomført kvinnen planen. Men 63-åringen ringte sønnen sin og fortalte hva hun var i ferd med å gjøre. Politiet kom derfor raskt på plass, datteren ble fengslet og moren innlagt på Haukeland. Moren døde likevel halvannen uke senere. Om drapsforsøket var dødsårsaken, er fremdeles uklart. Datteren har nå vært varetektsfenglset i tre uker. Hun skal ha vært ruset under drapsforsøket.

DØDE: Den 88 år gamle kvinnen ble raskt innlagt på sykehus etter klorinforgiftningen, men døde etter halvannen uke. Illustrasjonsfoto: Oddmund Lunde/ Dagbladet
DØDE: Den 88 år gamle kvinnen ble raskt innlagt på sykehus etter klorinforgiftningen, men døde etter halvannen uke. Illustrasjonsfoto: Oddmund Lunde/ Dagbladet Vis mer

Det at drapet var planlagt, kan ha innvirkning på tiltalen mot kvinnen.

- Det er klart at det har betydning for straffeutmålingen om drapet var overlagt, sier etterforskningslederen.

Kan ha diskutert drapet med flere

Nå jobber politiet med å finne ut om kvinnen kan ha diskutert drapsplanene med flere. Ifølge Salvesen er det foreløpig ingenting som tyder på dette. Politiet har tidligere uttalt til Dagbladet.no at det ikke har skjedd noe alvorlig mellom mor og datter tidligere.

Det er foreløpig ikke slått fast at kvinnen døde som direkte følge av klorinforgiftningen.