«Jeg kommer tilbake i kveld»

Det skal den norske kvinnen (27) ha skrevet på en lapp før hun dro, hevder advokaten til angivelig voldtektsmann på Kreta.

HER BODDE DE: I dette huset skal den norske kvinnen (27) angivelig ha blitt holdt mot sin vilje i 20 dager før hun klarte å rømme. Foto: Øistein Norum Monsen
HER BODDE DE: I dette huset skal den norske kvinnen (27) angivelig ha blitt holdt mot sin vilje i 20 dager før hun klarte å rømme. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CHANIA (Dagbladet): «Jeg kommer tilbake i kveld,» skal den norske kvinnen (27) ha skrevet i et brev til det hun omtaler som voldtektsmannen.

Det hevder advokaten til 35-åringen, som er pekt ut som hovedmannen i den angivelige voldtektssaken mot en 27 år gammel norsk kvinne i Chania på Kreta i Hellas, Giannis Ntermanakis overfor Dagbladet.

Skrev lapp Han jobber nå med å samle bevis som kan styrke 35-åringens sak.

- Før den norske kvinnen forlot huset etterlot hun en lapp der hun skrev at hun ville komme tilbake senere samme kveld. Hun skrev også at hun trengte tid til å tenke over livet og følelsene sine, hevder Ntermanakis.

Han mener dette korte brevet beviser at kvinnen og hans klient var et vanlig par, og at kvinnen kunne bevege seg fritt ut av huset når hun selv ønsket.

Tanta tror nevøen er uskyldig Ntermanakis har ikke brevet eller en kopi av denne når Dagbladet besøker han på hans kontor i Chania, men hevder at han selv har sett det.

På kontoret er flere venner og familiemedlemmer av 35-åringen samlet, deriblant hans tante, Ms. Zambia. Hun kan ikke tro at nevøen har gjort det den norske kvinnen beskylder ham for.

- Jeg møtte de to sammen flere ganger etter den 28. oktober.  De gikk turer sammen i landsbyen Kourna, og jeg oppfattet aldri at hun var lei seg. Hun virket blid og fornøyd, sier tanten.

I sine politiavhør har den norske kvinnen sagt at hun kom seg ut av huset etter at hun fant en nøkkel.

FORSTÅR IKKE: Tanta til den angivelige hovedmannen (35) kan ikke forstå at nevøen hennes har gjort noe galt. Foto: Øistein Norum Monsen
FORSTÅR IKKE: Tanta til den angivelige hovedmannen (35) kan ikke forstå at nevøen hennes har gjort noe galt. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

Ms. Zambia synes denne forklaringen virker tvilsom.

- Jeg pleier å vaske huset for min nevø, og det er jeg som har ekstranøkkelen, sier hun og trekker frem et nøkkelknippe fra sin veske.

- Fanget og serievoldtatt Den norske kvinnen reiste, etter det Dagbladet kjenner til, tilbake til Norge i går. Hun får bistand fra UD.

Hun har fortalte politiet at 35-åringen holdt henne fanget i sitt hus i 20 dager, og at han og fem andre menn voldtok henne gjentatte ganger.

I politiforklaringen har hun også sagt at hun ble kjent med mannen via en jobbannonse på internett, og at hun arbeidet for ham.

PRØVER Å RENVASKE KLIENTEN: Giannis Ntermanakis hevder den norske kvinnen (27) etterlot en lapp om at hun skulle komme tilbake på kvelden. Foto: Øistein Norum Monsen
PRØVER Å RENVASKE KLIENTEN: Giannis Ntermanakis hevder den norske kvinnen (27) etterlot en lapp om at hun skulle komme tilbake på kvelden. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer