- Jeg krever et minimum av høflighet

Rektor på skolen der Khalid Skahs barn gikk i Marokko refser Utenriksdepartementets opptreden i saken.

HER GIKK BARNA: Ved denne porten på den marokkanske skolen Khalil Gibran School i Rabat, skal den norske ambassadøren Bjørn Blokhus ha møtt opp med en hel delegasjon uten avtale. Foto: Sveinung Uddu Ystad
HER GIKK BARNA: Ved denne porten på den marokkanske skolen Khalil Gibran School i Rabat, skal den norske ambassadøren Bjørn Blokhus ha møtt opp med en hel delegasjon uten avtale. Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RABAT (Dagbladet.no) Rektor på den marokkanske skolen Khalil Gibran School forteller Dagbladet hvordan den norske ambassadøren Bjørn Blokhus tidligere i år tok seg inn på skolen uten avtale på forhånd, og hvordan han begynte å stille spørsmål rundt Khalid Skahs barn.Barna, en jente (16) og en gutt (13), var elever på denne skolen i to og et halvt år fram til de flyktet til Norge 19. juli i år.

- Ambassadøren kom sammen en rekke mennesker, deriblant en kvinne som hevdet hun var barnas mor. Hun sa hun ville vite om barnas undervisningsopplegg, og jeg ringte Khalid Skah for å informere om at de var kommet, forteller rektor Lyoubi Fouad til Dagbladet. - Svært uhøfligHan synes det er svært uhøflig av ambassadøren å dukke opp på skolen uten forvarsel.

- Jeg krever et minimum av høflighet. Det han gjorde var ukorrekt, og jeg spurte hvorfor han kom. Han svarte at han stakk innom på vei til Casablanca, forteller Fouad til Dagbladet.

Etter at rektor varslet Khalid Skah om det uventede besøket, dukket han straks opp på skolen og det hele utviklet seg til en høylytt krangel mellom ham og ekskona Anne Cecilie Hopstock på rektors kontor, ifølge Fouad.- Episoden ble svært ubehagelig. De ropte så høyt til hverandre at elever i klasserommene ved siden av mitt kontor ble redde og begynte å gråte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer