- Jeg kunne aldri ha vært med i Høyre

Sier Frp's superøkonom Ketil Solvik-Olsen.

SMART Å VÆRE EDRU: - På middagene i Norges Bank er det slett ingen ulempe å være avholdsmann. Økonomene pleier å være mer og mer enig med meg utover kvelden, sier Ketil Solvik-Olsen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SMART Å VÆRE EDRU: - På middagene i Norges Bank er det slett ingen ulempe å være avholdsmann. Økonomene pleier å være mer og mer enig med meg utover kvelden, sier Ketil Solvik-Olsen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Ketil Solvik-Olsen er Frp-medlemmenes soleklare favoritt til å overta som partileder den dagen Siv Jensen gir seg.

Den 41-årige økonomen regnes som et av de sikreste kortene i en blåblå regjering, men betakker seg for omfavnelsen fra alle som mener han egentlig hører hjemme i Høyre.- Nei, jeg kunne aldri vært med i det partiet. Høyre representerer «de gamle pengene», der den unge garden arver den eldre.- Fremskrittspartiet representerer «de nye pengene», der folk har startet sitt eget, trosset byråkratiet og utviklet virksomheten sin, sier Solvik-Olsen.

Ærlig arbeid Han vet hva han snakker om, oppvokst som han er på farens bensinstasjon på Jæren.

- Jeg sto i kassa på somrene mens mine jevnaldrende dro på utenlandsferie. Jeg skiftet dekk da de dro på påskeferie. Ikke alltid like gjevt for en tenåring. Men jeg lærte ærlig arbeid og så på nært hold hvilke hindringer byråkratene forsøkte å legge for faren min, sier Ketil Solvik-Olsen.   

Ny nestleder I dag velges jærbuen til ny nestleder i Frp. I Dagbladets spørreundersøkelse blant partiets medlemmer og tillitsvalgte, er Solvik-Olsen ønsket som fremtidig Frp-sjef av dobbelt så mange som Anders Anundsen og tre ganger så mange som Per Sandberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer